CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

V novém dílu rubriky Technoservis Nula2 se Daho zaměřil na nový singl hitmakera Renato Cohena, nejnovější počin CYPa na labelu Pohjola, energickou smršť remixů Eda Chamberlaina a poslední společný kousek od Reeka a Oscara Mulera aka Trolley Route. K tomu má i dobrou zprávu pro fanoušky Prodigy...

 

Reeko & Trolley
Route La Conjura De Los Necios
(Evidence 004)

Mladičký španělský label Evidence a jeho produkce se nám doposud za docela záhadných okolností úspěšně vyhýbaly, což je ovšem veliká škoda. Vychází tady totiž kvalitní produkce, za níž z valné většiny stojí pan Reeko. Ten má na svědomí i čtvrté pokračování tohoto vydavatelství a společnost mu tady dělá projekt Trolley Route, za nímž nestojí nikdo jiný než Oscar Mulero. Pod tímto pseudonymem nám král španělského techna servíruje poněkud melodičtější a hudebně více vyzrálé kompozice. Oba dodané tracky se vyznačují silným melodickým motivem a rovnou energickou rytmikou. Rozhodně se nám Oscar Mulero v tomto směru produkce více otevírá a dá se mluvit o originální tvorbě. Reeko vyčaroval dvě klasické technověci, za něž se rozhodně nemusí stydět. Konečně se totiž odhodlal k vlastním krokům a nastavil laťku své produkce hodně vysoko. Novou Evidence tedy vřele doporučuji!

Daho 80% 
www.reeko.net
www.oscarmulero.com    


Ed Chamberlain
Mixxy EP
(Baselogic 005)

Relativně krátkou dobu po krachu birminghamské technodistribuce Integrale si její klíčové labely a mnoho dalších vzala pod křídla zcela nová firma Veto Music. Tu založil Harvey Lane a dal si přetěžký úkol. Distribuovat dnes už underground-electronic music, tedy poud budeme mluvit o exkluzivně zastupovaných labelech. Jedním takovým je Baselogic a my se podíváme na jejich poslední desku. Umělec jménem Ed Chamberlain má na svém účtu už několik ryze experimentálních věcí a desek. Titul "Mixxy" je plný remixů na jeho originální skladby. Hned první track je moc pěkná melodická záležitost, postavená na breakovém rytmu. Druhý počin je remix, pod nějž se podepsal Mr. Surgeon. Je to sice taneční, ale zasněná a opět sladce melodická kompozice. Pro mě určitě to nejlepší na desce! B-strana přináší Vent Remix, což je zase zlomená a energická taneční věcička. Poslední je remix od Styre Ochre, vláčné down tempo s nádherným klavírním motivem. Tahle deska je vynikajícím reprezentativním kouskem z dílny Veto Music a kdo chce, může si i zatančit. Jen jsem zvědav, kolik lidí na ni bude tančit na našich českých floorech?

Daho 95% 
www.baselogic.net    


Renato Cohen
Magica EP
(Sino Records 019)


 
Myslím, že bychom těžko hledali někoho, kdo by neznal alespoň podle poslechu skladbu a legendární hitovku "Pontapé", za níž stojí brazilský producent a DJ Renato Cohen. Doba téhle klasiky je ale nenávratně pryč a Renato Cohen v těchto dnech vydává zbrusu novou desku, nazvanou "Magica EP". A-strana obsahuje titulní věc, což je nalomená partyzáležitost v latinském stylu, která neurazí ani houseové a jiné deejays. "Magica" výborně graduje atmosféru a dává mnoho příležitostí k velmi nápaditému mixingu. Pokud desku otočíme, čeká na nás potemělá věcička "Power" v lehce minimalistickém pojetí. Tahle potemělá klubová věcička sedne spíše někdy na začátek, nebo naopak na konec vaší taneční párty. Rozhodně si ale obě strany najdou svoje příznivce a budeme tuhle parádní desku slýchat na akcích dost často.

Daho 70% 
www.technasia.com    


Cyp & Victor Martinez
Neljas Runo
(Pohjola 004)


 
Švédský label Emergence doslova zmrazil svoje aktivity, což se bohudík nedá říci o jeho sublabelu Pohjola. Vychází tady nová deska nazvaná "Neljas Runo", za kterou stojí český producent Lukáš Novotný aka CYP a Španěl Victor Martinez. Oba tu prezentují starší školu techna, respektive zvuku, který je dnes někde hluboko v undergroundu. Celá první strana patří kutnohorskému projektu CYP. Lukášovy tracky se nacházejína pomyslné hranici, kdy opouští zvuk 65D Mavericks a nachází svůj vlastní sound. Skladby mají rovnou rytmiku a a jsou plné démonických a velmi temných samplů. Kolega z druhé strany desky, Victor Martinez, mě také moc příjemě překvapil. Jeho techno se dá přirovnat k fůzi moderní španělské produkce a staré britské školy, říznuté tím, čemu se říkalo "millsvirus". Snad vám pomůže přirovnání k Surgeonovu "Electronicaly Tested". Pohjola s pořadovým číslem nula čtyři je ostrý a nekompromisní technokousek, který by nejen mnohým tuzemským producentům mohl posloužit jako vzorek kvalitní produkce na vývoz. Prostě je to techno jako cyp!

Daho 90 % 
www.pohjola-records.com          


Pro všechny fanoušky elektronické taneční hudby a hlavně pak vinylů má náš shop www.nula2.cz před letními prázdnimani výtečnou zprávu. Právě v těchto dnech došlo k represům legendárních alb od The Prodigy. Všechna starší alba "Experience", "Music For The Jilted Generation" nebo "Fat Of the Land" si u nás tedy můžete bez problémů poslechnout, objednat a koupit. Věříme, že jsme tak mnohým z vás udělali nemalou radost! Těšíme se na vaši návštěvu na webu!

Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016