CLANEK

 

Festivaly v Jižní a Západní Evropě I.

Ve třetí kapitole naší prázdninové festivalové encyklopedie se podíváme na jih a západ Evropy. Probereme tak historii festivalů od Španělska, přes Portugalsko a Francii až po legendární veselice britkých ostrovech.

 

Španělsko

Katalánie se nachází na severovýchodní části Pyrenejského poloostrova, u středozemního moře, na jehož břehu leží i hlavní město Barcelona. Kraj bohatý na letní festivaly. Na přelomu května a června nabízí Primavera Sound, v polovině června Sónar a začátkem července velký pouštní festival Monegros.

Primavera Sound

Festival obřích rozměrů, mnoha žánrů, neuvěřitelně atraktivního místa konání, festival se sedmiletou tradicí a velmi dobrou pověstí. Organizátoři jsou stále věrni původní myšlence významné podpory mladých kapel. V roce 2005 získal Primavera Sound prostory Parc del Forum, obřího komplexu víceúčelových staveb, jako stvořených pro koncerty všeho druhu. Park ústí jednou stranou přímo do města, druhou omývají vlny Středozemního moře.

První ročník vymyslela parta nadšených rockerů s hezkým ideálem pomáhat začínajícím kapelám a dát jim šanci zahrát si na velkém pódiu po boku slavnějších a zkušenějších. V roce 2001 tím zaujali asi 8000 lidí, což byl slušný začátek. Každý další ročník rostla návštěvnost po tisících a v roce 2006 shlédlo Primavera Sound již 44.000 lidí. V Parc del Forum se hraje na sedmi velkých pódiích. Hlavní stage nese název Estrella Damm Stagea má kapacitu 15000 lidí, elektronická muzika hraje z Nasti 1 stage, která počítá s pěti tisíci tanečníky. Festival nabízí také veletrh s deskami, CD a jiným zbožím.

Původně rockový Primavera Sound reaguje i na poptávku po elektronické taneční hudbě,
Předešlé ročníky hráli na Primavera například Aphex Twin, Pixies, Pulp, Armand Van Helden, New Order, PJ Harvey, Spiritualized, The White Stripes, LCD Soundsystem, Mogwai a mnoho dalších, neméně zajímavých umělců. Kompletní line up čítá desítky jmen a vkus, cítění, nálada a chutě jsou tak rozdílné. Za permanentku na všechny tři dny zaplatíte 125 €. www.ticktackticket/com
www.primaverasound.com

Sónar

Letos slavil patnáct let, proběhl tradičně v Barceloně (kde slunce zapadá do moře) ve dnech 19. až 21. června 2008. Koná se v Barceloně - nejkrásnějším městě španělské Katalánie. Místní speciality uspokojí všechny chutě a obrovská nabídka rozmanitých druhů vín zase rozjitří smysly. Tři dny a dvě noci koncertů, parties, výstav, představení v neobvyklých a atraktivních prostorách muzea, na přilehlém nádvoří, v kostele nebo mezi obřími halami Fira Gran Via. Stává se dějištěm úžasných setů slavných i těch, na které sláva teprve čeká. Všude tam přednesou pozvaní umělci zprávu o vývoji světové elektronické hudební scény. Vystupují zde nejzajímavější představitelé světové elektronické hudby a multimédií.

Sónar obdivuhodně pokrývá široké spektrum stylů (drum and bass, freestyle, jungle, minimal, nu-rave, progressive, techno, trance), pravidelně překvapuje, představuje, a také připomíná, například projekty, které se svou tvorbou výrazně zapsaly do hudebních dějin. První festivalový večer patří vždy buď exklusivnímu představení unikátního projektu (Richie Hawtin se symfonickým orchestrem, Matthew Herbert Big Band…), nebo koncertu mimořádného hosta. Tím byla minulý rok americká hip hopová legenda Beastie Boys, vystupovali tu i Dave Clarke, Nu-Mark, Mogwai, Miss Kittin či Timo Maas.

Za dlouhou historii festivalu zde vystupovaly přední umělci taneční a elektronické scény i nadějní nováčci. Z velice obsáhlého seznamu hudebníků jsem vybral japonského kouzelníka ambientu Ryoji Ikedy nebo koncert fenomenálního švédského smíšeného dua The Knife.

Letos 19.- 21.června vystoupili umělci, kteří se pravidelně věnují festivalu od začátku. Jeff Mills a Richie Hawtin vystupují v největší hale festivalu - tzv. Sónar Clubu. Nelze opomenout nejznámějšího Francouze Laurenta Garniera a zvukového šamana Gillese Petersona. Po patnácti letech spolu vystoupili Mike Banks a Jeff Mills, otcové první vlny Detroit techna a zakladatelé Underground Resistence. Předvedli unikátní visuální show Saturn´s rings.

V nočním programu letošního Sónaru se představila atraktivní jména jako Soulwax (live show), Dubfire (jedna polovina luxusního house dua Deep Dish), Ricardo Villalobos a presentace německé značky Dial. Pod záhadným názvem DJ Yoda´s Magic Cinema Show se představila show plná brazilských rytmů, country, popu a filmové klasiky, to vše v mixu jednoho z nejrevolučnějších DJů v britské hip hop kultuře. Představení německé značky Dial Records přinesl Pantha Du Prince a Efdemin, vynikající fúze minimal house a inteligentního techna s nádechem experimentu. Po šesti letech se na pódium Sónaru vrátil king španělského techna, u nás velmi dobře známý z akcí jako Citadela či Orion Hall, geniální DJ Oscar Mulero z Madridu. Jeho hraní, to jsou temné zvuky, ostrá elektronika a hlavně dokonalé techno.

Oslavily se i pětadvacáté narozeniny prestižní belgické značky Play It Again Sam (PIAS). V retrospektivním setu zazněla spousta zásadních skladeb, které dodnes patří k nejprodávanějším kouskům mnoha krámů s kvalitní muzikou a to už od roku 1983, kdy PIAS vznikl. Vydávají u něj například Tiga, Soulwax, Mogwai či Felix Da Housecat a label mimo jiné pomohl na svět deskám kapel jako The Propellerheads, Les Rhythmes Digitales nebo The Freestylers.
www.pias.com

Zajímavá byla show značky Minus pod vedením Richie Hawtina, absolutního hrdiny minimal techna. Contakt oslavil desáté výročí značky Minus a k šéfovi labelu se připojili Magda, Troy Pierce, Marc Houle, Gaiser a Heartthrob, čili kompletní špička stále svěžího stylu, který hýbe světem elektronické taneční muziky.

Pořádají se zde semináře vedené vždy špičkami v oboru, který je na programu, tím může být hudební hardware či software, představení nejžhavějších technických novinek pro DJe či prosté debaty u kulatého stolu o současnosti a budoucnosti hudby a kultury.
Vstup: 170,-/ 140,-/ 48,-/ 30,- Euro
Info: www.sonar.es


Monegros

Festival se koná v unikátním prostředí – uprostřed písečné pouště na rozsáhlé planině poblíž města Fraga v provincii Huesca. V sobotu 12.7.2008, tak jako každý rok, zaplní okolí tisíce veselých lidí, aby si užili jedinou party svého druhu v Evropě. Monegros má několik velkých předností – vedle opravdu atraktivního prostředí i dobrého partnera, pivovar San Miguel a hlavně line up, vždy doslova nadupaný skvělými jmény.

V minulém roce vystupovali Live: Underworld, Snoop Dogg, Asian Dub Foundation, The Orb a DJové: Sven Väth, Dave Clarke, Richie Hawtin, Derrick May, Oscar Mulero, Technasia, Alexander Kowalski, Model 500, Marco Bailey, Slam, Umek, Steve Rachmad, Marco Carola, Silicone Soul, Valentino Kanzyani, Marko Nastic, Agent a další.

A letos 12.7.2008 vystoupí: Miss Kittin a The Hacker live, Laurent Garnier, Chris Liebing, Dave Clarcke, Richie Hawtin, Sven Vath, Derick May, DJ Hell, Marco Nastic, Scan X, Aphrodite, Technasia, Oscar Mulero...Na stegi věnované technu Apokaliptika Stage zahrají: Felix Kroecher, DJ Rush a Bold, Pet Duo, Arkus P.live vs Boris S.Live, Amok, Vipper XXL,DJ Murphy a Christian Fisher, Marco Remus, Amok, Frank Kvitta..
Vstup: 62 €. Pokud si v čas koupíte letenku do Barcelony, zaplatíte do 3000kč
www.monegrosfestival.com

Video: Oskar Mulero na Monegros 2007


Portugalsko

Creamfields

Minulý rok se i v krásném Portugalsku, u Lisabonu, odehrál další slavný festival. 19. 05. 2007 vystupovali: The Prodigy, Expensive Soul, Soulwax, Spektrum, 2 Many DJ's, David Guetta, Tiefshwartz, Sander Kleinenberg, Steve Lawler…
Vstup byl EUR 50,-
Info: www.creamfields.sapo.pt


Boom Festival

Největší festival v Portugalsku. Historie tohoto festivalu se začala psát již před deseti lety a za tu dobu event prodělal dlouhý vývoj. Akce se koná každým druhým rokem, letos tedy čeká návštěvníky sedmý ročník. Místem konání je pláž u jezera Idanha-a-Nova v Portugalsku v nádherné krajině zvané Naturtejo Geopark, stanování je zdarma. Čtyři hudební stage, výstava umění, přednášky, workshopy, týdenní kempování u jezera - to vše nabízí portugalský Boom Festival, kterému mezi ostatními nekomerčními styly hudebně dominuje psytrance.

Letošní motto festivalu je We are one!. Festival bude probíhat celý týden. Organizátoři Boom Festivalu dbají na souznění s přírodou, udržitelnost přírodních zdrojů a odpovědnost vůči budoucím generacím, což je jedna z nejdůležitějších myšlenek festivalu. Jelikož společnost může ovlivnit, jak bude naše planeta vypadat v budoucnu, je podstatná část programu věnována právě vzdělávání v oblastech permakultury a zlepšení stavu životního prostředí. I celý areál bude pojat v podobném duchu – konstrukce a dekorace jsou vyrobeny z přírodních materiálů, energii poskytnou obnovitelné zdroje, místo splachovacích toalet budou využity kompostovatelné a samozřejmě se bude dbát i na recyklaci odpadu.

Umělecká složka hraje neméně důležitou roli. Dekorace jsou inspirovány uměním mexických indiánů. Malířství se zaměřuje na dávné symboly rozličných kultur a na to, jak tyto symboly vyjadřují realitu. Co se týče muzikální stránky, výběr bude skutečně bohatý. Organizátoři slibují podnětnou hudbu, jež vzbuzuje emoce a přináší nové myšlenky, nikoli jen prázdné megabajty, které nemají co sdělit, jak tomu v době internetu bohužel často bývá. V nabídce jsou čtyři hudební stany. Ambient Forest bude místem relaxace, klidu a mystiky, Sacred Fire nabídne world music, tradiční hudbu obohacenou o moderní prvky. Groovy Beach bude skutečně multižánrová – odpoledne zde bude znít funk a reaggae, večer dubstep a breakbeat a v noci pak deep techno, tech-house, minimal či neo-trance. Hudební produkci bude kralovat Dancefloor. Zde se organizátoři zavázali představit undergroundová psytrancová jména jako kontrast k současné komercí přetékající tranceové scéně. Bude možno slyšet snad všechny odnože psytrancu – full-on, progressive, dark psy, neo-goa trance atd. Právě s psytrancem bývá Boom Festival nejčastěji spojován.

11. 08. - 18. 08. 2008 / Idanha-a-Nova

Dancefloor
DJs: Back to Mars (Cytopia Records – BR/Hol.), Anneli (Phantasm Records – Swe.), Atyss (Sonic Motion Records - Fr), Martin (Mikrokosmos Records – Switz.), Plurgrim (Cocoon Project – PT), Shane Gobi (Alchemy - South Africa/UK), P_Mac (Boom Festival – PT)…

Live Acts: Ajja (Peak Records – Switz.), Antagon (Interzone.PA – Ger.), Artifakt (Time Code - SA), Burn In Noise (Alchemy Records – Br.), Concept (3D Vision – Fr.), Ecliptic (Mex.), N.A.S.A (Iboga Records – Denm.), Neelix (Ger.), Shadow Fx (Zenon Records – Australia)…

Groovy Beach
DJs: Alex Tolstei (Russia), Alquimix (Brazil), Anti (Sweden), Bad Boe (Denmark ), Bart Cruz (Portugal), Basement Freaks (Greece ), DJ Ride (Portugal), DJ Slim (UK), Duvar (Germany), Expander (Portugal), Giulianno (Brazil), Henry Saiz (Spain), Hyper (UK), Johnny (Portugal), Mr. Cheeks (Portugal), Myagi (Canada), Wash (Brazil),Yohel (Belgium)…

Live Acts: Billy d’Allessandro (USA), Boxcutter (Ireland), Click Box (Brazil), Deestant Rockers (Portugal), Extrawelt (Germany), GothTrad (Japan), Internal Sync (Portugal), Rocky Marsiano (Portugal), Straightflash (Brazil), Zentex (Finland)…

Vstup na celý festival stojí v předprodeji 135,- Euro a na místě vstupné 160,- Euro.
Info: www.boomfestival.org


Francie

Elektromind

V zemi vína a krásné krajiny není mnoho festivalů, ale minulý rok se konal Elektromind 21.07.2007. Místem konání se stal Montpellier. Festival nabídl solidní program: Carl Cox, Jeff Mills, David Guetta, The Penelopes, TC Evolution, DJ Krust, Hype, Agoria vs Oxia, Ame, Justice, DJ Funk, Oliver Huntemann, Luke Slater, Ivan Smagghe, Technasia, Pendulum, Mc Rage…
http://www.electromind.fr

Anglie

Creamfields

Festival byl založen v Liverpoolu v roce 1998 a za deset let existence se stal vedle Glastonbury, Readingu a V Festivalu jedním z největších festivalů ve Velké Británii. Je to největší taneční událost léta v Anglii a každý rok jej zde navštíví téměř 40000 lidí.

Od roku 2000 festival úspěšně expanduje do mnoha zemí světa – do jižní Ameriky, Polska, Španělska, Malty, Irska, Portugalska, Česka a Belgie. S návštěvností 55000 lidí na Creamfields Argentina se festival stal největším tanečním festivalem na jihoamerickém kontinentu. Festival Creamfields posouvá hranice vnímání populární hudby novým směrem a stává se pro statisíce mladých lidí významným fenoménem.

Minulý rok na Creamfields v Anglii vystupovali: Live: Carl Cox, Ferry Corsten, Eddie Halliwell, Sander Kleinenberg (DVJ Set), Hernan Cattaneo, Marco V, Sven Väth, Miss Kittin, Pendulum Live, David Guetta, Swedish House Mafia, Steve Angello & Sebastian Ingrosso, Axwell, Andy C, Scratch Perverts, DJ Marky, Dynamite, Edison Factor (Live), Mark EG…

Legendární festival Creamfields, letos oslaví 10 výročí. Vystoupí 100 djů, 25 live na osmi pódiích! 23.srpna vystoupí na main stage: Fatboy Slim, Pendulum. Dále: Sasha, Pete Tong, Eric Prydz, Paul Van Dyk, Adam Beyer, Andy C, DJ Marky, DJ Hype, High Contrast, Noisia... 24.srpna pak zahrají - Soulwax, Tiesto, Uderwold, Steve Angello, Axwell, David Guetta, Dave Clarke, Green Velvet a mnoho dalších neméně znamých hvězd.

www.creamfields.com


Glade festival

Další z řady anglických festivalů, jehož line-up sahá svým obsazením do hvězdných výšin, přesto je festivalem dost odlišným. Letos proběhne od pátku 18.07. do neděle 20.07.2008. Glade se od svých ostrovních konkurentů přeci jen liší. Na první pohled slabší line-up plně dohání svou atmosférou, která je postavena na původní myšlence festivalů. Lidé přijíždí doslova slavit setkání stejně nadšených vyznavačů elektronické hudby. Trochu přitaženě za vlasy by se z pohledu českého návštěvníka dal festival popsat jako mix free laděného festivalů s obsazením hvězd komerční scény. Proběhne tradičně ve stejné lokalitě, zhruba hodinu cesty od Londýna v Berkshire. Přesné místo bude teprve upřesněno.

Na hlavní, Galde stage jsou letos ohlášeni například legendární System 7, Dubfire, Pendulum, DJ Friction, či Atomic Hooligan, kteří nedávno koncertovali i v ČR. V techno areně nazvané Vapor, se budte moci těšit na jména jako Jeff Mills, Frequency 7, čili úspěšný projekt dvou ikon techno scény, pánů Bena Simse a Surgeona. Breaksday budou okupovat Aquasky, Plump Djs, Drummatic Twins, Noisia. Nebo pokud budete mít naladu na experimentální, minimalistickou či IDM hudbu, stačí zaskočit na Overkill stagi, kde boudou vystupovat populární Autechre, nebo Vex'd, Daedelus a mnoho dalších. Kdo vystoupí na house stage není zatím odtajněno, stejně tak se nezná obsazení stage se "spiritulaní" hudbou. Festival nabídne i spoustu doprovodných aktivit, například Pussy Parlure, což je "šílené putovní divadlo", kde budou k vidění opravu extravagantní vystoupení.
Vstup: Víkend 125,- liber/ Den 45,- Liber
Info: www.gladefestival.com

Global Gathering

Tradiční britský taneční festival Global Gathering pořádá pravidelně na stejném místě a vždy ve stejnou dobu agentura Angel Music Group, člen nadnárodní klubové velmoci Godskitchen (organizuje velké parties v UK a USA, provozuje slavný klub Air v Birminghamu a řídí hudební vydavatelství). Pořadatelé očekávají až padesát tisíc návštěvníků. Jedná se o jeden z největších tanečních festivalů na světě. Kouzlo přitažlivosti Global Gatheringu je prosté - festival pod širým nebem, atraktivní prostředí a téměř kompletní špička světové elektronické taneční hudby.

První Global Gathering proběhl v roce 2001. Loni exportoval festival do USA, konkrétně do Miami na Floridě, spolu s britskými klasiky jako je Sasha, Adam Freeland a John Digweed, zahráli Deep Dish, ale také ostří Nine Inch Nails a dokonce několik rockových skupin. Letos se poprvé uskuteční také v Polsku. Je tu devět pódií a koncertní Radio 1 Stage (BBC, stejně jako v předešlých letech odvysílá přímé přenosy z obou festivalových nocí na vlnách britského Radia 1). Dále Global Gathering expandoval do mnoha zemí světa – do Běloruska, Polska, Ukrajiny, Ruska, Malaysie či Turecka.

V roce 2007 byly hlavními tahouny Faithless, Basement Jaxx, Paul van Dyk, Carl Cox, Pete Tong, Paul Oakenfold, Sasha, Roger Sanchez, Plump DJs, Stanton Warriors, Adam Freeland, 2ManyDJs, Sven Väth, Sander Kleinenberg, Tom Novy, David Guetta, Erick Morillo, Armin van Buuren, John Digweed, Eric Prydz, Jimmy van M, Markus Schulz, Armand Van Helden, Pendulum, Lisa Lashes, Andy C, Goldie, Marky, Friction, Grooverider, Fabio, Zinc... a strašně moc dalších, neméně slavných jmen.

Video: Global Gathering 2007

Global Gathering nabízí samozřejmě také bohatý doprovodný program. The Global Village s obchody a trhem, The Adrenalin Village včetně bungee jumpingu, simulátoru volných pádů a dalších extrémů, The Chillout Village pro uklidnění. Zájemci se mohou proletět horkovzdušným balónem, shlédnout módní přehlídky, navštívit open air kino, internetové kavárny, restaurace, bary. Součástí areálu jsou hlídané campy a parkoviště, zkrátka kompletní servis. Jestli se chystáte na letošní Global Gathering, pak už jistě víte, že nejlepší cestou je let do Briminghamu (z Prahy za cenu v rozmezí 3 až 5 tisíc korun). V Birminghamu je toho jistě spousta k vidění, pokud byste tam skutečně mířili, určitě si nenechte ujít návštěvu obchodního centra Selfridges, mistrovského díla českého architekta Jana Kaplického.

Stratford-upon-Avon leží asi 60 km od Birminghamu. Městečko obývá asi 24 tisíc lidí. Během roku jej navštíví až tři miliony turistů. Stratford je totiž rodištěm i místem skonu největšího dramatika a básníka všech dob, Williama Shakespeara.

Letos se bude konat 25 a 26. července a vystoupí Moby, Tiësto, Laurent Garnier, Armin van Burgen, Eric Prydz, Sven Vath, Scratch Pervets, Krafty Kuts a MC Dynamite, The Freestylers...

Vstup na víkend je 115liber, VIP 165liber, a na jeden den 59,5liber a VIP 99,5liber
www.globalgathering.co.uk


Glastonbury

Unikátní projekt s letitou tradicí ani letos neponechal nic náhodě a pustil se do nových projektů - do zlepšení zázemí pro návštěvníky, do další pomoci na ochranu životního prostředí naší planetě a zastřešil vše zvučnými jmény celosvětového kulturního dění – to je Glastonbury 2008. Sám zakladatel tohoto unikátního festivalu, Michael Eavis, si zatím mne spokojeně ruce nad všemi přípravami a vším děním kolem festivalu. Je velmi šťasten, že oslovení umělci jsou poctěni za nabídku hrát na festivalu a potvrzují svou účast téměř okamžitě, jako například Jay-Z, který obratem potvrdil své vystoupení na Worthy Farm. Tento festival byl vyhlášen jednou z ikon moderní Británie.

Line up 27. 06. 2008 / Worthy Farm - Manu Chao, Fatboy Slim, Massive Attack, Morcheeba, Kate Nash, Jay-Z, Linkin Park a nespočet dalších jmen. Stovky interpretů se představilo na 6 hlavních stageích, na dalších 12 místech měli návštěvníci možnost shlédnout neopakovatelná představení a zažít neuvěřitelné momenty například na zbrusu nové stagei "El Rhytmo", kde si všichni příchozí mohli vyzkoušet temperamentní kurzy salsy.
Vstup: 150,- Liber
www.glastonburyfestivals.co.uk

Podrobné informace o tomto historickém festivalu (od roku 1970), najdete v 1. kapitole.


Reading a Leeds

Festivaly, společně označované jako Carling víkend, se konají v Readingu a Leedsu v Anglii. Oba se konají během srpnového prodlouženého víkendu (od pátku do neděle). Reading festival pochází z National jazzový festival, který stvořil Harold Pendleton. Dlouhá historie Reading festivalu začíná roku 1961, kdy se začal pořádat pravidelně každý rok.

Reading je to největší hudební festival v Anglii. Nejprve se pořádal u dostihových závodišť Windsor, Kempton a Plumpton, v roce 1971 se přestěhoval do Readingu. Během let se festival pokoušel nalákat jak tradiční rockery, tak punkáče. To logicky vyústilo v masivní střety přímo na festivalu.

V roce 1999 festival získal nový prostor u Templea Newsam v Leedsu a v té době již bylo jasné, že dosavadní místo u Readingu nestačí požadavkům fanoušků. Pořadatelé se proto rozhodli uspořádat jeden den festival v Readingu a v Leedsu hned následující den. Následující rok se již konaly oba festivaly po celý víkend. Oba festivaly se ještě několikrát potýkaly s násilnostmi, proto jsou dnes zdejší bezpečnostní opatření jedny z nejdůkladnějších vůbec.

Za dlouhou historii Reading festivalu zde vystupovali Pearl Jam, Linkin park, Metallica, Oasis, Red hot chili Peppers, Chemical Brothers, Björk, Nirvana, Iggy Pop, Pink Floyd….

Skotsko

T in the Park

Jedná se o největší skotský hudební festival, sponzorovaný a pojmenovaný podle glasgowského pivovaru Tennens. Festival se od svého začátku v roce 1994 konal každoročně v parku Strathclyde, nedaleko měst Bellshil a Hamilton, ale od roku 1997 se přesunul do Balada, poblíž města Kinross.V prvním roce se na pódiích vystřídaly skupiny Primal Scream, Oasis, Blur and The Manic Street Preachers. Cypress Hill a Rage Against the Machine uzavírali první festival. V dalším ročníku se představili Kylie Minogue, Nick Cave, Alanis Morissette. V roce 1996 Radiohead, Pulp a No Doubt. Ještě před stěhováním se na festivalu objevili Green Day, Moby, Iggy Pop, Stereophonics, REM a The Chemical Brothers.

V roce 2007 se poprvé v historii konal festival po tři dny, od 6. června do 8. června. Prvních 35 000 vstupenek bylo prodáno hned po uvedení do prodeje, těsně po skončení akce v roce 2006. Zbytek vstupenek byl vyprodán také v několika minutách. Festival je více zaměřený na rockovou a kytarovou scénu. Taneční hudba ovšem nebude chybět a bude zastoupena na stagi nazvané Slam tent v čele s Green Velvetem, Davem Clarkem a mnoha dalšími.

Minulý rok vystupovali: Adam Beyer,Avril Lavigne, Booka Shade, Brian Wilson, Digitalism, Editors, Hardfloor, James Morrison, Josh Wink, Maximo Park, Miss Kittin,
My Chemical Romance, Ocean Colour Scene, Slam, Steve Bug, Tiga, Wu-Tang Clan…
Vstup: Liber 62.5,- /den s campem 140,-
Info: www.tinthepark.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016