REPORT

 

Report z Aquaphonicu od Sody

Čas vánoc pomalu končí a s ním i nekonečné povalování na gauči s pojídáním všeho možného. Mě už tohle nebavilo a proto jsem vyrazil na 8. ročník největší severočeské halovky Aquaphonic. V Liberci na nás čekala perfektní atmosféra a nový luxusní prostor. Více v reportu…

 

Po příjezdu k majestátní víceúčelové Tipsport arény jsme bez dlouhého čekání byli vpuštěni dovnitř. Kde na nás u vstupu čekala příjemná obsluha i security. Až šatny trochu nezvládali nápor návštěvníků, ale i na to jsem hned po příchodu do nové haly zapomněl. Zrovna končí svůj set Chris Sadler a střídá ho jedna z našich nejlepších djek LayDee Jane, která má téměř plný parket tancechtivých návštěvníků. Hraje příjemný progresive a trance, kterým vytváří skvělou uvolněnou atmosféru. Tanečními kreacemi a různými gesty si LayDee Jane pomalu podmaňuje celé publikum. První ruce nad hlavou jsou tomu dobrým důkazem.

My jdeme zmapovat prostor a najít druhou D’n’B  stage, která se nacházela pod tribunou. Trochu temný udergrundový prostor,  ale ten tomuto stylu právem patří. Odkryté vodovodní trubky, elektroinstalace a schodišťovytý strop vytváří výborný prostor pro druhou stage. Za gramofony stojí Im Cyber, která hraje svůj dramec s doprovodem MCho. Jedinou nevýhodou tohoto prostoru bylo to, že se zde mohlo kouřit, což se na hlavní stagi nemohlo a to mělo za následek, že většina kuřáků chodilo kouřit právě na D’n’B stage a tím pádem tam bylo (o proti hlavní stagi, kde byl celý večer krásný čerstvý vzduch) téměř nedýchatelno. Přesouváme se tedy zpět na hlavní stage abychom doposlouchali příjemný taneční set LayDee Jane.
 
Dáme drink večera Kamikadze (0,2) s vodkou za 60kč!?

Parádní drink za parádní cenu to se vidí jen málo kdy. Barů bylo dostatek s velkým nabízeným sortimentem. Teď už, ale rychle na velké drumanbassové lákadlo a tím byl norský dj Teebee. Jak jsem se na něj těšil, tak o to víc jsem byl zklamán. Výborný producent a dj dnes asi neměl svůj den. Nudný a nepřesný set mě moc neoslovil (kamarád, který slyšel celý jeho set mě to jen potvrdil) a přesouvám se opět na main stage, kde hraje promotér celého Aquaphonicu  Trancegate, který nedávno vydal novou skladbu Tma jenž vyšla na slovenské CD kompilaci Adidas Pure a dočkala se i videoklipu. Škoda jen, že si Aleš našel jen tak málo času, protože hrál výborný živí energický set. Po projektu Trancegate nastupuje nejlepší polský dj Angelo Mike, který hraje progresive a trance, což parádně zapad1o do zdejší atmosféry. Lidi se výborně baví a užívají si party naplno.

Na takové party jsem na severu Čech jsem byl poprvé a musím říci, že opět platí pořekadlo „jiný kraj, jiný mrav“. Tentokrát, ale pozitivně, protože lidi zde jsou přátelští, milý a hlavně jsem nepotkal žádného úplně ožralého nebo sfetovaného člověka. Je půl třetí ráno a za gramofony nastupuje Ben Long z Anglie, který výrazně zpomaluje tempo, což jak bývá poslední dobou zvykem moc lidí nepobere a pomalu vyprazdňují prostor. Mě osobně taky Ben moc neoslovil, protože mě přišel jeho set poněkud fádní bez nápadu a vývoje. Určitě mu více sluší hraní s Jamiem Bissmirem v projektu Space Djz.

Teď to určitě více žije na druhé stagi, kde právě hraje Pixi s doprovodem MCho Jakoba, ale z důvodu zakouřenosti D’n’B stage prchám zpět na main stage, která řádně prořídla, ale nám to nevadí a čekáme na vystoupení dje a moderátora pořadu Frisbee Bélu En. Béla hrál naprosto výborně svými přesnými a čistými mixi nás opět dostává do varu. Škoda jen, že už měl tak málo publika, protože věřím, že by všichni návštěvníci byli spokojeni jako my. Hrál známé starší věci, ale i třeba skladbu z nového alba djky Luccy Reformation. Jeho set skvěle ukončil už, tak výbornou párty v luxusním prostoru, který může bezesporu konkurovat pražské O2 aréně. 

Co říci závěrem?

Aquaphonic se přestěhoval do nového luxusního prostoru Tipsport arény což mu podle mě jen a jen prospělo. Party není co vytknout perfektní organizace, výborní djs i party people. Co více si přát? Všechno nejlepší do Nového roku…                                      

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016