CLANEK

 

Nové album Attitude kapely United Flavour je konečně venku!

Skupina United Flavour pokřtila v úterý 15. března 2011 ve vyprodaném Paláci Akropolis nové album "Attitude". Nahrávka okořeněná atraktivními zahraničními hosty konečně vyšla a zahájila klubové turné po České a Slovenské republice...

 

Novinka Attitude vychází bezmála čtyři roky po úspěšném debutu Unity (2007). Baskytarista a producent Djei nové album charakterizuje: "Attitude je hodně dynamická deska, máme tam taneční tracky, reggae, soul, latino. Ve srovnání s Unity jsme zvolili trochu odlišný způsob aranží a také Carmen zpívá některé písničky jinak, než jsou naši posluchači zvyklí. Snažili jsme se hudební produkci vylepšit a modernizovat, ale základem zůstává stále naše "Flavour". Velmi si vážíme hostů, které se nám podařilo k albu přizvat. Mnozí z nich jsou ve své zemi známé hvězdy."

Na Attitude vybrali United Flavour sedmnáct skladeb, které nahrávali od června do srpna ve studiích v Čechách a v Rakousku. Snahou kapely bylo přenést na nahrávku co možná nejvíce "flavours" z různých koutů světa, což se povedlo vrchovatě. Na albu hostuje téměř dvacítka umělců z deseti zemí. Patří mezi ně hvězdný zpěvák Konshens (JAM), který pravidelně obsazuje přední místa singlových hitparád, dancehallové trio Ward21 (JAM), Ras Kuko a Bratt ze španělské skupiny Cañaman, Cheeba (PL) z East West Rockers, česká rapperka Lara303, již tradičně zpěváci King Kalabash a Baron Black (Martinik/FR), senegalský zpěvák a tanečník Kaolack, skvělá vokalistka Adena Myrie (JAM) a další. Mezinárodní kooperace proběhla také při postprodukci, když na mix alba dorazil z Londýna zvukař a producent Derek Fevrier a mastering probíhal v senegalském studiu Real Master. "Attitude" vyšlo na labelu SubPub Records.

"Attitude Tour 2011" je nejrozsáhlejším turné v historii kapely. Skladby z nového alba i starší hity představí United Flavour divákům v devatenácti klubech v České a Slovenské republice a vybrané koncerty podpoří také zajímaví hosté. Turné zahájili vyprodaným a bouřlivým koncertním křtem v pražském Paláci Akropolis, který okořenili hudební hosté U-Cee, Lara 303, Kaolack, Radimo. Na závěrečný koncert turné se můžete těšit opět v Praze 17. května v Lucerna Music Baru.

Attitude - audio ukázky

Attitude – objednávky alba

ATTITUDE TRACK LIST:

1.Attitude feat. Ward21
2.Rally Round
3.Miss You feat. Konshens
4.Dollar Blues feat. Baron Black
5.Niños feat. Lara303
6.Shake It
7.Pon De Mix feat. Kaolack
8.On The Side
9.Hits feat. King Kalabash
10.Ganja feat. Ras Kuko & Bratt from Cañaman, King Kalabash
11.Humble Up
12.Mamá
13.Dime Tú Por Qué feat. Cheeba
14.More Love

15.Quiéreme
16.Merry Go Round
17.Strange Rain

ATTITUDE TOUR 2011:

15.3. Praha - Palác Akropolis
18.3. Uherské Hradiště - Mír
19.3. Krnov - Kofola Music Club
24.3. Brno - Metro Music Bar, feat. U-cee, Lara 303
25.3. Bratislava - Majestic Music Club, feat U-cee
26.3. Nitra - Nová pekáreň - Horúčka jamajskej noci, feat. U-cee
31.3. Olomouc – U-klub, feat. U-cee
1.4. Ostrava - Marley club, feat. U-cee
2.4. Karviná - U Einsteina
8.4. Jablonec - Na rampě
14.4. Plzeň - KD Šeříková
15.4. Vysoké Mýto - Mklub
16.4. České Budějovice - Marty´s klub
27.4. Ústí nad Labem - Majáles
29.4. Hronov - Sál Josefa Čapka
30.4. Senice - Kunov - Reggae Baal
5.5. Opava - Městské sady - Majáles
6.5. Košice - Collosseum
17.5. Praha - LMB

United Flavour

UNITED FLAVOUR

Energická show, moderní mix reggae, world music, latina a hip-hopu, servírovaný charismatickou španělskou frontmankou Carmen a šesti zkušenými muzikanty. United Flavour mají za sebou již sedm úspěšných let existence. Dokáží naživo vytvořit skvělou atmosféru, o které by mohly vyprávět desítky festivalů anebo několikrát vyprodaný pražský Lucerna Music Bar. Na jaře 2008 slavili úspěchy v mezinárodní hudební soutěži International Live Award ve Vídni, kde obsadili v tvrdé konkurenci více než tisíce kapel druhé místo. Vybrané skladby z debutové desky Unity (2007) vyšly na mezinárodních kompilacích a celé album bylo zařazeno do distribuce světových serverů obchodujících s hudbou. Během festivalových sezón navštěvují desítky akcí včetně zásadních evropských reggae festivalů a zpěvačka Carmen dostává atraktivní nabídky na hostování. Vystupovali po boku světových hvězd, jako jsou Manu Chao, Shaggy, Kelis, Max Romeo, Buju Banton a další. United Flavour si vybudovali pevnou základnu v Praze, odkud postupně dobývají slovenský, polský a nově i španělský hudební trh.

Děkujeme spřízněným partnerům:

Lidové noviny, Lidovky.cz, Metropolis, Rádio 1, rádio Expres, Rock&Pop, poslouchej.net, JahMusic, GrowShop.cz, RedBull, SubPub Records, Institut moderní hudby o.s., IAM unlimited s.r.o.

United Flavour online:

www.unitedflavour.com
www.facebook.com/unitedflavour
www.twitter.com/unitedflavour
www.youtube.com/unitedflavourtv
www.myspace.com/unitedflavour

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016