CLANEK

 

Midi Lidi své nové album zařadili na sedmé místo!

Vydání třetího alba elektronického tria Midi Lidi je na spadnutí. Podle průzkumu, který iniciovala sama kapela, se novinka Operace "Kindigo!" stane sedmou nejlepší českou deskou všech dob. Kapela zjistila, že lépe posluchačům může být jen s alby českých kapel Dybbuk, Dunaj, Máma Bubo, Vladimíra Merty, Nerez a Z kopce:  "Původně jsme uvažovali také o zařazení slovenských kapel, ale zjistili jsme, že bychom skončili až na nějakém padesátém místě," doplňuje frontman kapely Petr Marek.

 

Dobře si prý vedou i předchozí dvě alba Midi Lidí, kvalit Operace "Kindigo!" ovšem nedosahují.  "Po první hitové desce jsme se zasmušili a hity vystřídaly city, na třetím albu přicházejí v plné síle hity s city! Deska je ale také hodně pitomá a humorná, i když původní koncept té úplně nejpitomější desky se nám těmi city nakonec rozbil," vysvětluje Marek.

Žebříček dvaceti nejlepších českých alb:

01 Dybbuk: Ale čert to vem!
02 Dunaj: Dudlay
03 Máma Bubo: Planeta Haj
04 Vladimír Merta: Live Malostranská beseda 1 a 2
05 Nerez: Ke zdi
06 Z kopce: Big Beat
07 Midi Lidi: Operace "Kindigo!"
08 Psí vojáci: Nalej čistýho vína, pokrytče
09 Ženy: K smrti vylekán
10 GNU: Srdce v kusech zvuku
11 Buty: Normale
12 Čokovoko: Best of
13 Karel Plíhal: Karel Plíhal
14 Michael Kocáb: Povídali, že mu hráli
15 Garáž: Demo
16 Poutníci: Poutníci
17 Dagmar Andrtová-Voňková: Živá voda
18 Mňága a Žďorp: Made in Valmez
19 Manželé: Jižák
20 Peneři strýčka Homeboye: Repertoár

Současně s vydáním alba uvádí Marek do kin i svůj nový film Nic proti ničemu, který byl v předpremiéře uveden na MFF v Karlových Varech a LFŠ v Uherském Hradišti. Dramaturg karlovarského festivalu Karel Och ho považuje za nejlepší českou komedii za posledních sedm let. Na Slovensku pak film dokonce omylem označili za nejlepší českou komedii vůbec. Po filmu Protektor, za jehož hudbu kapela obdržela Českého lva, a filmü Heart Beat 3D, za který nezískala nic, tak Midi Lidi znovu útočí souběžně na více úrovních.

Midi Lidi

Po vydání nového alba Midi Lidi plánují česko-slovenské turné s košickou kapelou Puding Pani Elvisovej, na kterém je posluchači spatří v novém personálním obsazení. Ještě předtím však kapela pro fanoušky chystá jedno velké překvapení, pracovně nazvané Výlet.

Album Operace "Kindigo!" vyjde 30.9. 2011 u X Production a BumBum Satori.

Další informace:
www.midilidi.cz
http://www.myspace.com/midilidi
http://www.facebook.com/midi.lidi
www.nicprotinicemu.cz
www.xproduction.cz
www.bumbumsatori.org

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016