CLANEK

 

Aimacovy vylomeniny 01

A nová rubrika je na světě! Jak už její název napovídá, budu se pro vás soustředit na vše, co se šustne v oblasti zlámené rytmiky a všechny ty drum´n´bassové střípky jsem pro vás seřadil do přehledných oddílů. Užijte si první díl i s hudebními dárky, dejte vědět, jak jste s ním spokojeni, ale i na co bych se měl zaměřit příště... Hezké čtení!

 

Letem světem

Začneme zprávou z českých luhů a hájů, jmenovitě pánem, který si říká tak trochu záhadně - Qo. Ptáte se, proč právě Qo? Osobní otázka spíše na něj, ale koho by to zajímalo, na netu si to snadno dohledá. Na české i světové scéně se už pohybuje nějaký ten čas, ale to s čím přichází v poslední době, jsou nekompromisní kusy s úžasným zvukem, přislibující mu stále růžovější budoucnost. Svojí munici aktuálně ukládá do skladů Disturbed Rec, Citrus Rec. a Close 2 Death Rec.  Ale kdo ví, kam dál bude jeho stopa pokračovat.. This is the SOUND! Ochutnávka nutná.

Qo - R.E.C.A.L.L. [CITRUS2012 002] by | Qo

Qo - Armored Core [ Forthcoming on Close 2 Death C2D010 12"] by | Qo


Qo - Distress Signal ft. Hostile MC [ DISTURBED RECORDINGS 030 OUT NOW ! ] by | Qo

Qo - Infected [ CITRUS RECORDINGS 051 OUT NOW ! ] by | Qo

http://www.rolldabeats.com/artist/qo

Pokračujeme k našim kolegům na Slovensko, kde se pilně činí dobře známý L Plus. Prostě to musíme připomenout - svého času se mu povedl kousek takřka nevídaný – jeho track si vybral Andy C na svou mixovanou kompilaci Nightlife. Po tomto mega úspěchu se ovšem náš kolegáček pomalu odmlčoval, až se odmlčil úplně, aby před nedávnem uzavřel pakt s dancefloorovým labelem Technique. Ten si po léta hýčkají mistři oboru Simon Bassline Smith a dvojka Drumsound a tahle spolupráce roste do nevídaných rozměrů. Dle prostoru, který Larry na Technique dostává,  je dobře vidět, jak si kluci z Technique jeho práce považují. V těchto dnech tak můžeme uvítat jejich další přírustek  – Amazing EP. Gratulace!

1 - L PLUS - Amazing ( Technique Recordings) by TechniqueRecordings

http://www.rolldabeats.com/artist/l_plus

Zmiňovat se o tom až teď, 3 týdny po vydání druhého alba Netskye, je asi jako nosit dříví do lesa.

Nicméně vzhledem k počtu jeho fanoušků u nás, se to určitě sluší. Sympaťák z Belgie se na tomto albu docela odvázal a dal vzniknout k našemu poslechu hned několik skladeb i jiného tempa a rytmusu, než jsme u něj bývali zvyklí. Za zmínku také rozhodně stojí povedené spolupráce s vokalisty - my musíme vyzdvihnout dubstepovou hymnu, s krásným hlasem velezkušené zpěvule Diany Charlemange. A jen tak mimochodem - už si pomalu štelujte ušní bubínky na Netskyeho Love Has Gone EP, kde se na tomhle tracku z alba vyřádí svými remixy Mr. Enei a Dub Phizix! Jen tak dál..

http://shop.hospitalrecords.com/product/NHS213/NHS213CD

http://www.rolldabeats.com/artist/netsky

Navážeme dalším pánem, který je u nás v ČR jako doma – Mr. Electrostepu a Casanova v jednom – John B.

Ten vydal po několika letech nové autorské album a v těchto dnech vychází v remixované podobě od několika Johnyho vyvolených s jedním parádním překvapením. John B vyzval k remixu našeho Rida a ten se odvděčil parádním kouskem, který hned po prvním poslechu řadíme k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy na Johnově labelu Beta vyšlo. Dámy a pánové, klobouky dolů!

John B // Light Speed Remixed Part 1 [Preview Clips] by JohnB

http://www.rolldabeats.com/artist/john_b

Za pozornost taky bezpochyby stojí člověk, který se na scénu udeřil silou uragánu. They called him –Emperor!

Nejdříve se před rokem ukázal na rychtářském Ammunition Recordings, aby ho do dnb elity nedávno vytáhnul srdcař Break, který mu dal prostor na své značce Symmetry. Tam se Emperor uvedl tak trochu „breakovinou“ nesoucí název Network, ovšem už toho času si ho bere pod svá křídla Kasra – head honcho labelu Critical Music a jeho menšího brášky Modulations. Právě na druhém jmenovaném se Emperor, který věřte,nevěřte – začínal s trancem, neuvěřitelně předvedl tracky Monolith a Tension. Kdo tu parádu už slyšel, je mu jasné, čeho jsme svědky.. Zrod nové hvězdy? Cože? Si piš! Make some noise!

EMPEROR - MONOLITH/TENSION [MODULE012] by - Emperor

http://www.rolldabeats.com/artist/emperor

Noisia - synonymum pro kvalitu, originalitu a parádní zvuk. Tři mušketýři z Holandska prostě umí.

Taky fungují jako dobrej uvolňovač zatuhlých krčních svalů, protože když člověk poslouchá, co dokážou, kolikrát by si z toho hlavu ukroutil. Noisia aktuálně drtí parkety svým dalším opusem – Imperial EP.  Kdo tenhle let přežije, dá si za odměnu vyhlídkový let v bombardéru...

Noisia & Phace - Imperial by NOISIA

http://www.rolldabeats.com/artist/noisia

Otvírák konzerv

Pasažéři slibovaného letu se dostaví na ranvej RAMM118… Tenhle release na RAMu nepotřebuje koment. Dancefloor killa! Bomber od Loadstar, jeden z největších trháků letošního roku, nebojme se říct jeden z těch největších vůbec!

Ten, nine, eight.....

Loadstar - Bomber by Loadstar

http://www.rolldabeats.com/artist/loadstar

Dokud jsme u kluků z Bristolu.. Loadstar vyprodukovali parádní věc pro partičku Hadouken, kterou navíc remixoval Break. Kdo by byl to řekl... A výsledek? SUPER!

Hadouken! - Parasite (Break Remix) by hadouken

Za Loadstar v tomto vydání uděláme hodně tlustou čáru, hodně tlustou novinkou – ti dva prý totiž makají na VIP verzi tracku Link To The Past! Oh Gosh…

Někdo to rád sladké

Něco na uklidněnou..

Parádní EP od šikuly LSB na Spearhead Records nabízí hned několik krásných věcí, ale titul, kterému propůjčil hlas i veleznámý Mc Stamina, u nás vede. Nic nedělat, jen poslouchat..

SPEAR044 - LSB - Overthinking EP - Spearhead Records by spearheadrecords

http://www.rolldabeats.com/artist/lsb


Dárky z dálky

Po nekonečně dlouhém čekání jsme se dočkali Vánoc. Ano, v červenci. A hned trojitých! Dostaly se k nám totiž hned tři mixy.. Jeden starší, jeden novější, jeden nejnovější, ptáte se od koho ?  Mistr mixu, chrlič hlavumotajících doubledropů, pan Bezchybný, všemi uznávaný, …? Yes, yes, yes Mr. Executioner – Andy C !

http://dnbshare.com/download/andy-c-mc-gq-future-pfingsterlebnis-halle02-heidelberg-12062011.mp3.html

http://dnbshare.com/download/BBC_-_Hackney_Weekend_2012_-_Acts_-_Andy_C.mp3.html

http://dnbshare.com/download/Andy_C_-_Mixmag_Pres._CD.mp3.html

Ještě se vraťme k Noisii. Ta nám velkoryse nabídla celou škálu nových tracků, které vznikly ke hře Motor…… a jako bonus jsme pro vás vyštrachali pěkný rework na jejich hit Hand Gestures od jejich oblíbenců, dvojky Nickbee & Sunchase.

http://www.uloz.to/xkEFxrt/noisia-rar

Uzavřeme to ve velkém stylu, za pomoci velkého jména - Vicious Circle. Nemohla nám uniknout exklusivní spolupráce pánů VC a Kasry, kteří ukuchtili track s vpravdě pozitivním názvem – Black Walls. Ale aby toho nebylo málo, máme tu ještě dvě naprosto luxusní věci od VC –autorská věc s krásným názvem Emma's Dilemma a jeden remix na Videogames od Lany Del Ray.

http://www.uloz.to/xDZJNqg/vc-free-tunes-rar

Videostop

Netsky a jeho již zmiňovaná Love Has Gone. Tyhle tancovačky on prostě umí, to mu nikdo neodpáře.

Co je zapotřebí ovládat, aby vznikl takový skvost, kterým je Monolith ? Ani se snad neptejte, ale rozhodně se dívejte.

Noisia a jejich Tommy’s Theme. Malinko starší track, ale klip je nováčkem. Jako vždy velmi kvalitní řemeslná práce..

aimac

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016