REPORT

 

Report z Beats.PM Session s DJ Zinc od Mikyho Rizka

Milovníci specifického hudebního stylu z královských ostrovů si nemohli nechat ujít páteční akci Beats.PM. Vystoupil tam londýnský DJ Zinc, který je považován za  tvůrce hudebního žánru "crack house"...

 

Kluci z Beats.PM pozvali londýnského pionýra do pražského klubu Roxy. Dlouho  jsem v tomto hudebním dómu nebyl a po této akci jsem věděl proč. Před klubem  to vypadalo na čekání na vstup, a že uvnitř bude plno, ale opak byl pravdou. Příchod jsem měl po půlnoci a podle programu měl Zinc hrát od jedné hodiny ráno. Připadalo mi, že samotní promotéři trochu nezvládali odbavovat  návštěvníky a po delší chvilce, kdy jsem se dostal dovnitř, mě docela překvapila  celková návštěvnost. Lidi spíše postávali u baru a posedávali v sedačkách...

Beats.PM

Po zastávce na baru jsem šel obhlídnout situaci. Nejdříve na balkón, kde postávalo a bavilo se pár skupinek. Cestou na parket jsem se zastavil v chillout zóně, kde v tu chvíli hrál Silhoulette (aka Chik). Pod tímto pseudonymem se Chik, jak ho známe spíše z dubstepové scény, se zde snažil vytvářet techno. I když tento večer v trochu melancholičtějším podání, ale stále super na poslech!

Beats.PM
Při návratu pod stage jsem už čekal Zinca, který měl pomalu začínat, ale stále  sotva plnou Roxy se snažila rozpumpovat dvojice Vidras a Drumax. Musím uznat, že jsem od kluků technicky čekal více. Jejich repertoár, který byl hodně z UK bass žánrů, nebyl špatný, ale mixy byly technicky "lacinější" na poslech. Celé to doprovázel MC C.Monts.

Beats.PM
Kolem druhé hodiny si svůj laptop začal štelovat Zinc, který se nenápadně  objevil v tmavém tričku za rozjetými kluky z Beats.PM. Svůj set započal žánrovou průlomovkou "Blunt Edge" a po celou hodinku dále nabízel očekávaný set, který zahrnoval prvky stylu "crack house". Chvílemi mixoval spíše klasický house ze starších let, kterým jsem byl příjemně překvapen. Do setu zamíchal i poslední hitovku od producenta Redlight (dříve Clipz) – "9TS". Přechody v mixech přes nájezdy byly příjemným, ale nikoliv energickým poslechem.

Beats.PM

Po hodince setu probudil publikum úspěšnou hitovkou "Wile Out" s Ms. Dynamite a dále pokračoval "rádiovkami" od Katy B – "Katy On a Mission" a "Louder". Celé představení zakončil klasický oldschool jungle. Z jeho setu jsem měl smíšené pocity, které jsem ještě chvilku vstřebával na chillout baru. Později jsem odcházel z této akce lehce zklamaný... Čekal jsem totiž, že hlavní hvězda zahraje kvalitní specifický druh house music, ale chyběla tomu celková energie. Musím říct, že tomu "pomohl" i nekvalitní zvuk tohoto klubu... Doufám, že se zvukem to bude v Roxy lepší do budoucna a kluci z Beats.PM zlepší své "mix skills"!

Miky Rizek

foto: Ry Hallada @ Shadowbox.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016