REPORT

 

Report z Music Infinity: Synkro + Guy Andrews Live od sody

Už jsme si zvykli, že Music Infinity nám vozí samé hudební lahůdky. Do Paláce Akropolis tentokrát přijel hudební vizionář a elektronický mág Synkro, který nám představil album "Changes", jež vyšlo minulý rok. Druhým hostem byl Guy Andrews, který se stal pro mnohé velkým překvapením večera!

 

Poté, co organizátoři zveřejnili, že Joe McBride aka Synko bude otevírat večer, jsme neváhali a do Paláce Akropolis dorazili před půl osmou. Klub byl zatím poloprázdný, až jsme si říkali, jestli fanoušci tuší, že v Čechách oblíbený Synkro bude hrát jako první. Joe u nás přitom vystupoval už několikrát buď jako Synkro, se svým downtempovým projektem Kiyoko nebo s techno projektem Akkord...

Synkro

Tentokrát nám přijel představit album "Changes", které vydal minulý rok na značce Apollo. Na albu můžeme slyšet jeho dvorního zpěváka Roberta Manose, kterého jsme se dočkali na Volným Průběhu Crossem v prosinci minulého roku, nebo skvělou zpěvačku Lyves. Joe začal hrát už v osm hodin. V tu ránu se klub příjemně zaplnil a cesta do říše fantazie mohla začít. Dlouhé temné plochy téměř bez rytmu, pomalý ambient plný emocí a nálad - tak by se dala charakterizovat první půlka setu.

Synkro

Druhá půlka setu se nesla v rychlejším tempu. Konečně jsme tady měli toho starého dobrého Synkra, který si hrál se zvukem jako opravdový elektronický mág! Představil nám skvělý zvuk jeho aktuální produkce s dobře známými tracky, které se jen tak neoposlouchají. Synkro hrál pouze čtyřicetpět minut, což nás trochu zamrzelo, protože tento sound se dá poslouchat celé hodiny.

Guy Andrews

Velkou neznámou pro nás byl druhý host večera Guy Andrews. Ten v březnu letošního roku vydal na labelu Houndstooth úspěšnou desku "Our Spaces". Po poslechu jeho produkce jsem byl trochu v rozpacích z toho, co nám tento večer zahraje, ale to, co předvedl naživo, nemělo obdoby! Temné syrové techno plné hutných beatů a emocí... Jeho zvuk je hodně originální a těžko se dá někam zaškatulkovat - pohybuje se někde na pomezí techna a bass music. To vše s velkou razancí. Očividně nejenom pro mě, ale i pro návštěvníky to bylo velmi příjemné překvapení večera. Jsme moc rádi, že nám hudební série Music Infinity představuje stále nová jména současné elektronické scény...

soda

foto: Lenka

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016