REPORT

 

Report z párty Elektra: Secret Cinema od therry

Na tento díl Elektry jsem byla opravdu hodně zvědavá, protože ač její headliner, nizozemský Secret Cinema, patří mezi nejoriginálnější průkopníky současné taneční hudby, moc jsem nevěděla, co mám od něho vlastně čekat. Jsem zarytá "technožena", ale  ze zásady neposlouchám sety DJs, které jsem ještě neměla tu možnost a čest slyšet naživo. Nechám se vždy překvapit a nutno říci, že téměř v 90% to překvapení bývá příjemné. Nejinak tomu bylo i druhý březnový pátek, ale hezky pěkně popořádku...

 

Kolem půlnoci jsem vstoupila do potemnělého sálu Flédy, ve kterém již tancechtivé lidičky rozehříval svým setem resident Elektry, DJ Orbith / Gehringer, který tomu hned ze startu dával pořádně, jak se říká, "na pr*el". Osobně Orbitha poslouchám už nějaký ten pátek, ale musím říct (a nevím, čím to je, snad stárneme?), že se mi postupem času jeho styl hraní i výběr tracků líbí čím dál tím víc. Svoje sety vždy samozřejmě tak trochu přizpůsobuje typu akce, ale mně se líbí, že si vždycky zachová svůj osobitý styl a je vidět, že baví i další a další generace mladých techno nadšenců.

Orbith
Orbith o půl druhé své představení ukončil a předal pomyslné žezlo za mixákem headlinerovi této akce. Secret Cinema hned ze startu nasadil ostré tempo, které mě nenechalo jen tak v klidu stát, a tak jsem s přáteli touto nocí protančila... Nevynechal samozřejmě ty největší pecky ze své produkce, ani ty ze společné s Egbertem. Jeho set měl hlavu i patu, vyvíjel se, a ta dvouhodinovka byla dlouhá tak akorát na to, užít si ho naplno, i když jsem si nakonec říkala, že utekla jako voda. I Secret Cinema potvrdil mou teorii, že je kolikrát lepší opravdu neposlouchat sety dopředu a "nic neočekávat", ale nechat se překvapit. A že to opět bylo milé překvápko!

Secret Cinema

O půl čtvrté ho vystřídala mladá DJka z Bratislavy, Leia Drex, kterou znám jako milovnici tvrdšího a rychlejšího soundu, což vzápětí také potvrdila a mimo jiné do svého setu zařadila i dva dosud nevydané tracky svého projektu Disordered Kind, který založila s rakouským DJem Fenexem Muzixem. Navzdory všem technickým problémům se setu zhostila se vší bravurou a nic na tom nezměnil ani fakt, že takřka půl hodiny před plánovaným koncem se její počítač odporoučel do věčných lovišť... Nadšení místního publika jí tuto ztrátu několikanásobně vynahradilo!

Leia Drex
Mrzí mne, že jednak jsem nestihla prvního DJe Denese Totha, jehož styl se mi moc líbí, ale věřím, že budu mít ještě hodně příležitostí ho slyšet. Je na vzestupu a objevuje se na čím dál více akcích nejen u nás, ale i v zahraničí! Tou druhou věcí je fakt, že Elektru nenavštěvuje ani zdaleka tolik lidí, kolik by si zasloužila. :( Je to dle mého názoru bohužel jen další ukázka toho, že mladou generaci táhnou pořád stejná dokola se opakující jména a ta nová nemají moc šancí se prosadit. Uvidíme tedy, jak dopadne další, jarní díl, na kterém se nám představí mladá krev stáje Drumcode, a můj velký oblíbenec, Layton Giordani.

therry
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016