REPORT

 

Report z akce Giorgia Angiuli live @ Roxy od čéši

Malá tmavovlasá Italka jménem Giorgia, pocházející z Puglie na jihu itálie, nás poprvé navštívila v Praze. Již tu v minulosti vystupovala, ale do povědomí se mi dostala až nedávno díky videu z Ibiza Circle. Její fantastický set při západu slunce na kraji útesu se mi vryl pod kůži a já ji začal sledovat víc a víc. Nebylo tak ani sebemenší pochybností, abych chyběl na tuto performerku, která si na podium bere nejen hudební nástroje, ale i věci, na které by se odvážilo vykouzlit zvuk snad už jen hravé dítě. Že to nakonec bylo vystoupení jako žádné jiné, o tom není nutno příliš dlouze debatovat...

 

Začátek párty v klubu Roxy, v němž byl opět znepřístupněn prostor za DJs, měl na starosti DJ Fatty M. To, že se nahoru nemůže, mě vždy trochu trápí, ale nakonec jsme se dostatečně vyřádili i dole. Ovšem vidět takovou krásu, co nás čekala, na vlastní oči, tak na to jsem se těšil fakt hodně... Fatty je opravdový kouzelník zvuků, také si fantasticky hraje s mixy i samotnými tracky, a umí vždy perfektně odhadnout situaci, v níž se právě nachází. Když začíná, připravuje božsky publikum na hlavní hvězdu, když má končit, úžasně graduje noc až do vyčerpání. Jeho set mě bavil a také lidi si ho užívali už od samého startu noci a takto tanečně skvěle navnadil na malou černovlásku Giorgiu.

Giorgia Angiuli live

Když si však za klávésy stoupla hlavní hvězda, atmosféra se dala krájet. Začátek setu a hlavně její tvorba bylo přesně to, co člověk chtěl slyšet a chtěl zažít. Do placu tak lítala jedna pecka za druhou a já si jen říkal, na co asi zahraje v příštích deseti minutách? Byla to pistolka, byly to housličky, nějaká trubka a mnoho dalšího. Existuje vlastně něco, na co ještě nedokáže vykouzlit zvuk? To ví snad jen ona sama. Její set byl svižný, plný úžasných zvuků, tempo taneční a lidi se bavili absolutně skvěle. Tančili jsme, smáli se jeden na druhého a radost byla patrná na každém kroku. Nebyl tohle náhodou mejdan měsíce? Rozhodně ano. Děkuju!

Giorgia Angiuli live

Chvilku ještě trvalo, než to Giorgia předala Tibizovi, který zde tentokrát představil své alter ego Tømas Sinn. Jedná se o pseudonym pro jeho další tvorbu, která mu aktuálně vychází a sklízí obrovské úspěchy, a jeho hraní tak mělo nádech temnějšího techna s úžasnými variacemi zvuků a rytmů. Bylo to naprosto boží! Tomáš mě baví a jeho skromný přednes je pro mnohé vzorem. Takhle by se měl vždy prezentovat člověk, který má úspěch, i když není ještě tolik vidět. Fandím a držím palce dál, Tome!

Giorgia Angiuli live

Na závěr nás odzbrojil energií sršící Pixie, kterého to bavilo opravdu hodně a viditelně a nás i v tuto pokročilejší dobu stále také. Skrze Roxy teď proplouvaly i jemnější tracky od projektu Tinlicker a to bylo obejmutí hodné. On tančil za pultem, bavil se, smál se, prostě závěr, na který si každý rád počká. Moc děkuji Roxy za taková jména a skvělé mejdany a hezký začátek zimy přeji!

čéša

foto: Petr Lebeda

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016