CLANEK

 

Novinku u Vivacity Music má na svědomí Goodbye Mirage

V pořadí už čtvrtý release domácího labelu Vivacity Music je dílem minimálně na české poměry velice originálního producenta Martina Kušky alias Goodbye Mirage, který již delší dobu vydává převážně na zahraničních labelech, například na Funnuvojere Records.

 

Syntezátorový elektronický projekt z České republiky, jehož kurátorem je Martin Kuška, muž omámený zvukovými scénami, nádhernými nezávislými zvuky 80. a 90. let, ranou vzácnou trance hudbou a individualistickým DIY přístupem k životu a hudební produkcí. Nic není nudnější než snaha dělat dokonalou hudbu podle principů a snahy potěšit současný standard. Martin již mnoho let provádí a produkuje ambientní a syntetické skladby pod svým skutečným jménem a vydává několik LP desek pro americká kazetová vydavatelství Sacred Phrases a Origin Peoples, které jsou většinou ovlivněny psaním, kresbou a fotografií, stejně jako rytmy vesnického života.

Na domácí label Vivacity Music přispěl singlem "Banned From The Highbrow Planet", který obsahuje originál a dva remixy. Originál balancuje na hraně stylu electronica a trance v dobrém slova smyslu. Tajemná a trochu sci-fi nálada, atmosferické zasněné plochy doplněné bublající basou a těžkým beatem. Je to daleko!

O remixy se, jak už je víceméně zvykem, postarali majitelé labelu Da Moon a Cubik. První remix obstaral Da Moon, který originál skvěle zredukoval, přidal velmi rytmické pasáže, 80´s basu a dominantní plochu a vytvořil tak "space disco peak time" bombu. Cubik na to šel ve svém remixu zase trochu jinak. Originál nasměroval více do klidnějších a bezstarostnějších deep house vod, ponechal plochy a přidal oldschool funky přísadu. Další povedený a opět velice pestrý release od Vivacity Music!

SoundCloud
Bandcamp
Facebook

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016