CLANEK

 

Co nejvíc a proč poslouchali DJs v roce 2022?

S příchodem jara vám opět přináším anketu, ve které si můžete rozšířit své hudební obzory díky tipům od DJs a muzikantů. Jako vždy jsem se jich zeptala na muziku, kterou hodně a rádi poslouchali v minulém roce 2022. Mezi dotazované jsem si dovolila přidat také sebe. Věřím, že si z hudebních tipů vyberete to své...

 

DeMode

DeMode

Prvá myšlienka, ktorá mi prebehla hlavou po pozvaní do ankety, bola "len 10 trackov, to bude ťažké". Všetky majú niečo spoločné, vždy mi niečo prinesú, niekedy je to energia, inokedy vnútorná harmónia. Rada objavujem nové a nedávno sa mi stalo, že som si neuložila artistu ani názov tracku a po istom čase, keď som si ho nepúšťala, moja hlava si nemohla spomenúť. Hej hej, nasávala som zase iné tracky. Kľúčové slová ako nemec a elektronika či ambient vôbec nepomáhajú. Ničí ma predstava, že už ten track znovu neobjavím. Mal byť tu, na tomto zozname, vo voľnej chvíli hľadám...

Rigopolar - "Time"

Poďme si predstaviť môjho mexického kamaráta, ktorý mi ovplyvnil hranie. Vo vzduchu sa vznáša pôsobivé dark disko s prvkami italo, cosmic disca a techna v prime time. S každým jeho trackom sa vydávam na vesmírnu cestu plnú kozmických zvukov, je svieži a pritom tak emotívny, moja srdcová záležitosť. V správnom čase zaručuje šťastný tanečný parket.


Darlyn Vlys - "Gerónimo"

Táto synth potešujúca pecka vyšla v minulom roku na albe "Return from Delta". Je strhujúca so silným a emotívnym vokálom, vrstvenými synťákmi a disco - retro nádychom. Vitajte v horúčke tanečného parketu.


André Hommen - "Nowadays"

Teraz sa vydáme na ďalšiu energickú cestu, plnú divokej a vášnivej jazdy. Je to staršia vec z roku 2018 a hrajem ju snáď v každom sete. Vždy u nej aspoň na chvíľu zatvorím oči a počúvam jej postupný vývoj, plnosť zvukov a zmes synťákov. Náhodou som na ňu narazila, keď som si chcela po nejakom čase objednať vinyly. Niečo pre vinyl fajnšmekrov - na tomto release od Watergate Records boli okrem Andrého Hommena i Adana Twins a Human Machine.


Sascha Dive - “This is my journey”

V roku 2022 vyšlo toto masterpiece deep house album "Back 2 Life". Každý track odráža vlastný príbeh plný emócií, radosti, bolesti, učenia, hľadania nových zvukov a beatov. Tento track je pre mňa srdcovka, rada sa nechám unášať na vlnách trblietajúceho vokálu a dubby zvukov.


Martin Brodin - “Semitone Shuffle Lauer Remix”

Legendárneho nemeckého producenta Lauera netreba predstavovať. Tento dynamický remix s prvkami italo disca som počúvala už asi 100 krát a nemôže chýbať ani v mojich setoch. Ruky hore!


Brickman - "Reflections"

Ooooh, táto pecka je pre deep/hypnotic/dub techno milovníkov. Je to starší track z roku 2015 a jeden z mojich obľúbených od ruského producenta Brickmana. Vždy mi príde nejako do cesty, keď sa prehrabávam v knižnici. Má úžasnú dub techno atmosféru, melódiu a groove.


Valmont - "Mille Ponts"

Tento track som objavila náhodou, prináša iný druh vibrácii, je nežný a harmonický, ideálny na domácu pohodu alebo warm up.


Lucy In Disguise - "Dusk (The New Division Remix)"

New retro, synthpop, synthwave a 80's zvuky milujem. Z môjho pohľadu tieto štýly sú nedocenené na súčasnej hudobnej scéne v ČR a nenašli si svoje publikum, ale zato sú hrateľné v zahraničí. Jedno obdobie som si tento track púšťala denne pri prerábaní bytu a pri hraní ho sem tam rada zakomponujem do setu pre zmenu vibrácií.


Empire Of The Sun - "Walking On A Dream (Le Caire Remix)"

Pokračujem na vlne francúzskeho synthpopu/elektroniky a dobrej nálady s chytľavým vokálom, ku ktorému sa pridávam.


WhoMadeWho & Sainte Vie - "Hibernation"

V minulom roku síce vyšlo album "UUUU" od populárneho kodaňského tria, ale pre mňa je zásadnejšie to ich predošlé "Synchronicity" z roku 2020. Tento track vznikol v spolupráci s producentom Saint Vie a vyžaruje pre mňa veľmi neodolateľný uspokojujúci zvuk. To je ten dôvod, prečo ho rada počúvam a hrajem v rámci warm up alebo na konci ending setu v ranných hodinách.

 


Annita & AhZ

Annita & Ahonz

Biosphere - "Chukhung" (Substrata LP (alternative versions)

Geir Jensen se vrátil s vyladěnými verzemi alba "Substrata" a je to libovka!

 

L´avenue - "Grand Vista Hotel" (Azure LP) 

Britský synthwavový specialista Jesse R. Wilson nejvíc válí v pomalých tempech. Fantastický zvuk!


VC-118A - "Endless" (Spiritual Machines LP)

Temnota, která zároveň člověka obejme a zároveň příjemně zahřeje.


Wardown - "Modern Travellers" (Wardown II LP)

Wardown umě přeskládává zažitý paterny při tvorbě drum&bassu a do toho skvěle pracuje s melancholickou deziluzí, která se stále po generace opakuje.

 

Sibling - "Late Night"

Podmanivej beat a skvělej groove, ke kterýmu se ráda vracím.


anixtaaru - "Struhadlo fig.01" (long version)

...protože nám to připomíná Struhadelskej mikro festival a nedělní grilování s partičkou po báječnym víkendu.


ASC - "Lucid Dream"

Nadprodukce mistra Clemense nezná hranic, tahle libovka vyšla na Ove/Shadow, trendsetter D´n´B labelu.


Paul White - "Running On A Rainy Day"

Kdykoliv to slyšim, vzpomenu si na náš "živoťák" v chilloutu na Dimensions, kterej byl nahranej a zároveň se nikdy nenahrál... A vidim střípky z toho nejhezčího léta plnýho pohody, klidu, sluníčka, slaný vody, spokojenejch tváří lidí vyvalenejch v lehátkách u beden.

 
Suburban Architecture - "Exploration Part 1"


Živá vzpomínka na hraní v Berlíně s PDF partičkou a zároveň ukázka fantastický aktuální D´n´B produkce se silnejma kořenama v tom nejkvalitnějším junglu a drum and bassu. 

Ichisan - "Profesor Viktor" (Aperitiv LP)

Slovinský Todd Terje, který potěší v jakékoliv situaci. 

 



Smeti

Smeti

Docela dlouho jsem přemýšlel, co sem vlastně dám. Tracky, co poslední dobrou hraju, vlastně tak často ani neposlouchám, protože jsou většinou taneční, takže spíš jsem fakt upřímně hledal věci, který si pustim doma, v práci nebo v autě. Většina z nich je nějak propojena s filmem, protože filmy miluju. Takže určitě nečekejte tipy na nejnovější techno pecky.
 
DJ Hyper - "Spoiler"

DJ Hyper (Guy Hatfield) vydává na převážně breakbeatové maďarské značce jménem Ayra, kde je mimo jiné upsaný například i Beatman & Ludmilla. Jeho track "Spoiler" mě úplně rozbil v traileru na hru Cyberpunk 2077.


Sascha Dikiciyan (aka Sonic Mayhem) and Michael McCann – "Deus Ex : Mankind Divided OST"

Tenhle herní soundtrack poslouchám skoro každou zimu. Ideální na procházky Prahou, kde se odehrávala značná část hry, nebo jízdu v autě někde městem. Industriální energická temnota. 


Ben Salisbury & Geoff Barrow - "Ex Machina"

Geoff Barrow, zakládající člen Portishead, se dal na tvorbu soundtracků a ja jsem za to šťastnej. Za mě jedno z nejlepších ambientních alb co jsem kdy slyšel. 


Mick Gordon - "DOOM Eternal OST"

Tohle je čistá síla, ryzí energie sbalená na cesty. Prodigy na steroidech, takhle nějak by mělo znít jejich nový album. :) Nejlepší do gymu nebo na běhání. K řízení auta ale nedoporučuju! 


Speedy J - "A Shocking Hobby" (Full Album)

Tohle album si minimálně jednou ročně, už od jeho vzniku prostě musím pustit. Asi nic mě tak zásadně neovlivnilo v mojí tvorbě a zvuku, jako právě "Shocking Hobby" od Speedyho J.  Z mého pohledu sound designový masterpiece!


 


Stimming – "Prepare"

Stimming mě inspiruje jak v producentských postupech tak v přístupu k živému hraní. Asi vlastně díky němu jsem si pořídil nakonec Octatrack. Mimo muziky dělá i zábavný recenze na hardware a je prostě radost ho sledovat při práci. Líbí se mi, když producenti nechávají nahlédnout do svojí kuchyně. 


 

Max Cooper - "Perpetual Motion"

Max je démon, umělec, vědec. Ne všechno od něj mě baví, ale jeho koncert v Akráči mě loni úplně pohltil. A tahle věc je prostě hitovka.


 

Dorisburg - "Emotion"

Taková příjemná věc, často jí hraju v DJ setu, když na něj jednou za čas dojde. Dorisburg je také člen dua Genius of Time, kteří rádi improvizujou a jamujou s analogovejma synthama a ne vždy nahraný materiál nakonec vydají.

 
 

Lycoriscoris - "Chiyu (治癒)" (Official Album Continuous Mix)

Mladej kluk z Japonska, Yunosuke Senoo. Vydává na Anjunadeep, ale jakoby to tak vlastně nezní. Krásná jemná elektronika, melancholie, čistá preciznost. Jeho alba poslouchám často třeba v práci.


 


Fred again.. feat. The Blessed Madonna - "Marea (We've Lost Dancing)"

Tuhle věc jsem slyšel několikrát a nevěnoval jí vůbec pozornost. Kdysi jsem zahlídnul, že byl nějakej Fred Again v Boiler Roomu a pro mě to byla prostě nějaká komerčárna, co mě vůbec nezajímala a někde vzadu jsem měl tuhle melodii uloženou jako nějakou takovou tu tuctovou dískárnu, co člověk náhodou slyší v rádiu, když jede v autě. Pak jsem v kině viděl film Trojúhelník smutku, kde byl tenhle track použitý tak chytře, že ve mně pak hrozně dlouho zůstal a já si musel najít, kdo to udělal. Když jsem si pak pustil Fredův živák, tak jsem z toho spadnul na prdel. On je naprosto úžasnej muzikant, skromnej člověk a tak talentovanej. Ignoroval jsem ho, protože jsem ho vnímal úplně mylně. To, jak si on užívá hraní a jakou energii do toho dává a jakým způsobem sampluje, je strašně inspirativní. Normálně tohle prostě není můj šálek kávy, ale jsem rád za to, že jsem objevil tenhle talent. Ten track naprosto přesně vystihl dobu lockdownů.

 



 
Sonority 

Sonority

Hans Zimmer - "Interstellar" (Gabriel Ananda Edit)

Hans Zimmer je geniální a byť na nás zkouší zase jen 4 akordy pořád dokola, stejně jako v soundtracku k Počátku (2010), tak jsou to perfektní akordy. Gabriel Ananda tu jemnost a křehkost zasadil do důstojného groovu se zachováním přesahu a přenesením jisté naléhavosti a zodpovědnosti za naši zemi do rukou laskavého posluchače.


Caribou - "You Can Do It"

Přesným opakem je Caribou, který to umí zastavit těsně na hranici mezi euforií a "cheezovostí". Euforie a motivace, naspeedovanost a budič akce tu vyhrává. Plus koťátka.


Gregor Tresher - "Trident"

Tu hranici možná překročil právě Trident, a vy víte, že už je to moc, že už je to za hranou, ale je to prostě pořád tak upřímně a dětsky krásný, naivní a bezstarostný, že bych ty "arpegiátka" mohl poslouchat pořád dokola, ideálně na pláži na Jezeře Lhota, když se koná Pura Playa Musica.

 

Under the Mango Tree - "Diana Coupland"

Tematicky sic zůstáváme v opojení žhavého písku, ale zpátky si trošku srovnat hladinku smyslnosti a karibské rafinovanosti. Sním o ideálním světě, ve kterém máme dvakrát více Bondovek se Seanem Connerym a poslechem téhle písně se udržuju v bláhové naději, že to snad ta AI jednou dokáže.



Paride Saraceni - "Jim's Prophecy" (Doors Tribute)

Zato Jimův sen, aby si to na koncertě rozdali všichni se všema jako na konci Parfému (2006), bychom snad jednou mohli zvládnout sami. Té esence ležérnosti, smyslnosti, ale i energie akce je v tomhle remixu vrchovatě.

 

Mathew Jonson — "Marionette" (Stephan Bodzin Remix)

Jak mi řekl náš nejlepší skladatel elektronické a herní hudby, Bodzin nemá moderní bicí, ale prostě svoje specifický bicí, na který si přišel sám a takový je má jen on. Plus tady ta Jonsonova sofistikovaná komplexnost melodie, která (byť v originálu trošku otravná a mající až příliš not) v Bodzinově podání má skoro až GusGusovský nádech nezvykle dušený pod pokličkou a jen občas tu páru lehce vypustí v podobě šumu Bodzinovi tolik vlastnímu.


Under This - "Attraction"

Jestli někoho miluju, tak je to Breakbeat a to přesně tuhle bezstarostnou, radostnou a upřímnou polohu, kdy už po prvním breakdownu milý poslouchač zjistí, že vlastně ten jeho život, byť je hodně pod Caribouovy psy, pořád stojí za to a ty zkušenosti hřejou, i když ještě donedávna bolely jako první rozchod.

 

Tim Engelhardt - "Attached" (Rodriguez Jr. Remix)

Ta neuvěřitelná lehkost klavíru proplétající se naléhavostí zkresleného synth leadu je v dokonalé harmonii, jak ji umí jen mistr francouzského šmrncu. A je důkazem, že byť Francie kvůli svému jazyku nemá žádnou rockovou kapelu, tak naopak v taneční hudbě má jiskru, kterou zas neumí nikdo jinej.


&friends feat. Featuring El-Jay & Oluwadamvic - "Ode Ireti" (Nitefreak Remix)

Zimbabwe jede a tahle pro nás lehce folklorní věc jasně ukazuje to propojení kultur. Není nad starou dobrou písničku o lásce. Jednoduchý, funguje, člověk má chuť být aktivní a tvořit.


Gai Barone & Luke Brancaccio - "Brokheimer"

No tak jsem trencař, no! Období alba BT - "ESCM" na střední škole si vybralo svou daň v podobě inklinace k hopsání po obláčku a ani warpovské kombo Aphex, Squarepusher a Cris Clark rezonováním na moje temný stránky s tím nic nezmohlo. To je zas Coming out.

 

 

Nika77

Nika77

440Hz - "Calling All Breizh Dancers"

Track ze zajímavé kompilace "Krakzh Power" obsahuje různé autory, které vybírá Francouz Theo Muler a skládá je do pestrých celků. Pro ukázku jsem vybrala elektro track, který ráda poslouchám a někdy i hraju ve svých setech. Navíc mě baví ty vtipné koláže na obalech těchto kompilací.

 

Auren – "Water"

Tahle věc mě zaujala zvukovou pestrostí a náladou. Nádherně čistá zvuková koláž postavená na jemně tepajícím beatu. Od tohoto autora z Litvy doporučuji i další svižnější tracky.

 

Jonnah – "Mental&Physical"

Další Francouz, kterého jsem tenhle rok objevila, a dost mě baví. Víceméně poslechovky postavené na lámané rytmice a hlubokých atmosférách. Ideální pro odpočinkové cestování časoprostorem.

Oregano & Bob – "Disturbed Minds"

Dvojice mladých technařů, kteří ve své hudbě zajímavě kombinují techno, psytrance a acid. Mají úžasně měkký a pružný beat, jemně modulovaný acid a celkově parádně šlapou. Na silném zvuku je to poměrně psychedelický zážitek. Jsou chvíle, kdy miluju tenhle "vibe".

Morphology - Identity Component

Finové Matti Turunen a Michael Diekmann jsou podle mě jedni z nejvýraznějších echt elektro tvůrců současnosti. Jejich tvorba je silně žánrově vyhraněná a komu sedí tenhle styl, tak si určitě přijde na své. Já osobně na to musím mít tu správnou náladu, ale pak to je zážitek par excellence.

 

Ancient Methods & Umwelt – "Rave Or Die 15"

Spojení dvou mých top techno producentů. K tomu můžu snad jen dodat, že je to obligátně skvělý techno v jejich osobitém stylu. Party killer!

 

Inigo Kennedy – Elysian Splinters

Dlouhá léta můj oblíbený techno producent. Miluju lehkost, s jakou si hraje se zvukem. Jeho hudba má pro mě určité napětí a příběh, který si ráda nechávám vyprávět. Novinka na jeho labelu Assymetric stojí za poslech.

 

Clubroot – "For You"

Tohle je dlouhodobě můj oblíbený producent na poli dubstep elektroniky. Jeho hudba má pozitivní a veselou náladu a skvělé basové linky. Ráda takový styl hraju v malých komorních klubech pro moje veselící se kamarády. :)


Low – "Congregation"

Americké folkové duo, které poslouchám průběžně už asi tři roky a pořád objevuju nové skladby. Pokaždé si nějakou oblíbím a tu jedu dokola, dokud se fakt nenabažím. Tahle sedí mojí aktuální neelektronické náladě.

 


ALPI – "live set for The Memoir"

Tohle je set smícháný výhradně z vlastní tvorby dvojice ALPI, který jsem si za minulý rok pustila několikrát a pokaždé mě dostal do stejně příjemné nálady. Zajímavé a poměrně atmosférické minimal deep techno s nejrůznějšími ethno prvky. Baví mě vizualizace, které mi navozuje poslech téhle hudby. Skvělé relax techno.



Myclick

Myclick


Somatoast – "Creation Is Creation" (Gravitas)

A vítězem se stává... Ano, moje nejdražší deska! Cena z Bandcampu + poštovné + clo vychází na 1.400,- Kč. A pak už jen devět měsíců čekáte, dostáváte průběžně maily s omluvenkou, že je to vydavatelství líto, ale vzhledem k aktuální situaci s lisováním vinylů musíte čekat a čekat a krátit si čas s empétrojkami zdarma. A pak vám konečně tenhle vysněný kousek přijde a vy ho vlastně nemáte do čeho napasovat. Tenhle týpek z Texasu to dělá jinak a se spoustou překvápek s neskutečně vyčištěným zvukem, a ke všemu je tenhle průhledný nosič s parádním obalem hotové umělecké dílo! Takže nelituji ani náhodou...


Steady Weather – "CP3" feat. Rita Satch (Darker Than Wax)

Když k nám v roce 2017 dovezla parta Good Vibes crew pro mě dlouho očekávaného Australana Harveyho Sutherlanda, ani v nejmenším jsem netušil, že je jeho dvorní hráč na elektronické housle Tamil Rogeon takhle šikovnej! Steady Weather je jeho sólo projekt, ale rozhodně v něm neosiřel a přizval si na tohle EP k ruce mé další oblíbence, jako jsou neskutečná a stále vytížená Allysha Joy a v roli remixérky tolik uznávaná CC:Disco. Jak jen to u těch protinožců dělají, že to všechno zní tak dokonale a hlavně hravě?!


Ashley Beedle – "War On The Bullshit (Revive)" (20:20 Vision)

Už si ani nepamatuju, který byl můj historicky první nosič z vydavatelství 20:20 Vision, ale muselo to být někdy koncem devadesátek. Tahle značka Ralpha Lawsona je tu naštěstí pořád a ke všemu má co říct. Už dlouho čekám na nové album Crazy P, tak mě tenhle jejich "kurátorský počin", který se zatím dočkal dvou dílů a třetí je na spadnutí, fakt potěšil. Dlouho jsem vybíral, kterou dát jako tu nej, protože hraju všechny čtyři a každou při jiné příležitosti, ale Ashley Beedle si za třicetileté zásluhy vypíchnout zaslouží. Neskutečný groovy válec s navěšováním efektů a velkým smyslem pro melodii. Tohle maká jako blázen a on je fakt génius...


Philippa – "I Guess I Have Boy" (Freerange)

S labelem Freerange to mám podobně... Taky jsem na něm začínal, pak mě nějakou dobu vůbec nebavil, a teď se k němu (a velice) rád navracím. Dnes už padesátník Jimpster má totiž čuch na talenty a je vtipné, že zrovna s touhle holčinou absolvoval můj dlouholetý parťák Diom v roce 2000 RBMA v Dublinu. Loňské EP s hezkým názvem "There´s A Ghost In My Syntesizer" obsahuje kromě jiných funkčních věcí i tenhle skvost. A přitom je to tak jednoduché... Omamné plochy, bublavá basa, naostřené hajtky a pár hlasových samplů. Jenže úplně se z té bezstarostnosti motá hlava a máte dobrou náladu na celý den!


Holo – "Bleu" (Ellipse)

Pro mě asi ten nejlepší kousek z úrody loňského roku. Doteď jsem tohoto Australana neznal, ale to, co předvádí na videu níže, je pastvou pro oči i pro uši. Fakt talent s originálními nápady a muzikantským kumštem. Na EP pro sublabel francouzské značky Houseum tak zlehka prolnul snad všechny aktuální subžánry elektroniky a "Bleu" u mě jednoznačně vede. Krásně to vrství, má to křišťálový zvuk, a když by pop roku 2023 zněl přesně takhle, vůbec bych se nezlobil. Tolik logické, tolik jemné, tolik povznášející dílko, které musím prostě slyšet zas a znovu....


Flashbaxx – "Alright" (NuNorthern Soul)

Label z Ibizy, kterému už 11 let šéfuje Phil Cooper, prostě neumí zklamat a EP "Take Care My Friend" je absolutní bomba! Jednoznačně muzikantská záležitost od začátku do konce... Kdo miluje jazz, funk, house, ale vlastně i drum´n´bass se živými nástroji, přijde si na své. Tohle je fakt dotažené a nikdy nevíte, co se v příštích vteřinách stane, jak to mám rád. A přitom je to pro Daniela Stengera teprve třetí počin, protože se doteď věnoval hlavně reklamám a produkování muziky jiným autorům. Odteď ho tedy musím povinně sledovat a kupovat a přát si, aby nám jednou své umění předvedl live...


Inkipak – "Walking The Groove" (Fourier Transform)

Doteď jsem neměl s touhle britskou značkou s originálním názvem i grafikou tu čest, ale když se na jednom EP sejdou taková esa jako Inkipak, ReKab a Rai Scott, nešlo prostě odolat. Připočtěme mou slabost pro průhledné desky a bylo vymalováno. Strašně rád začínám s touhle skladbou v Groove Baru. Přesně to atmosferické intro + moderní zvuk a rytmika, kdy si po selekci provozního musí každý říct: "ááááá, přišel DJ". Ty úhozy piana tomu dodávají grády, má to super vývoj, je to tak hezky zasněné a pěkně se do toho míchá jakákoliv druhá deska... Co víc si přát?


Giraffi Dog – "Outside" (Emotional (Especial)

Další rekordman v kategorii Dlouhá čekací lhůta... Dvě skladby z tohoto EP se vyhřívaly na Bandcampu vydavatelství už v únoru loňského roku, na černé zlato se čekalo tři čtvrtě roku. Ale pořád stojí za to! Strašně promakaná produkce dvou Maxů z Německa, kterou nezvykle namíchali do sebe, takže pokud nestíháte mix, záchod je daleko, nebo jste si chtěli pokecat s někým, koho jste dlouho neviděli, nic není ztraceno. A už samotné intro je minimálně na Grammy. Fakt šikulové, které musím sledovat na každém kroku. Dělají to jinak a dělají to přepychově!


Talc – "De Gui Ding" (The Reflex revision) (Wah Wah 45s)

The Reflex je pro mě takové hudební dvojče Joey Negra, pardon teď už je to v rámci korektnosti Dave Lee... Jeho nové edity starých známých pecek, které vydává na vlastním labelu, patří k těm vyprodávaným a občas vystřihne remix i k produkci novější. Tady dokonce dva a speciálně tahle verze patří k ozdobám mých setů v Bugsy´s Baru. Tak nějak tam prostě pasuje a věřím, že i takový Roman Holý s Matějem Ruppertem by se do těch neskutečně dobře udělaných vokodérů rádi zavlnili. The Reflex je prostě hitmaker, který přesně ví, na co sáhnout, aby to, už zase, fungovalo...


Mychelle – "Pressure" (FAMM)

Účet na Facebooku dosud nemám, a když je teď prý jen pro dinosaury, už to měnit nebudu. Ale jasně... Občas se vyplatí zašilhat po nějakém otevřeném profilu oblíbeného umělce, a to se pak člověk nestačí divit. Třeba, že Charlie J. Perry alias Common Saints produkoval album doteď neznámé dámě jménem Mychelle. Pár poslechnutých tónů a jasně, ten rukopis tam je, takže nebylo co řešit... Příjemná deska na všechny bolístky, u které pokaždé najdete něco jiného, navíc k pár skladbám existují i zdařilé klipy jako třeba tenhle. Ano, i pop může být inteligentní...

 

nika77

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016