PARTYINFO

 

BALATON SOUND 2019

Datum konání:
03.07.2019 - 07.07.2019
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Armin van Buuren, Deorro, Desiigner, Snake, Don Diablo, Dubfire, Future, G-Eazy, Gryffin, Hernan Cattaneo, Jauz, Jay Pryor, Killy, KSHMR, MadeinTYO, Marshmello, Martin Jensen, Nervo, Nicky Romero, Paul Kalkbrenner, Sofi Tukker, Sunnery James & Ryan Marciano, Tchami x Malaa, The Chainsmokers, Tiesto, Timmy Trumpet, Valentino Khan, Vinai, Will Sparks, Youngr, YXNG BANE
Elrow: Paul Kalkbrenner, Jamie Jones, Camelphat, Claptone, Nic Fanciulli, Monika Kruse, Nick Curly, Andrea Oliva, Chelina Manuhutu, DJ W!LD, Detlef, Wade
The Club stage: The Martinez Brothers, Dubfire, Egbert, Deborah De Luca, Marco Carola, Matador, Nusha, Hernan Cattaneo, Alle Farben, Eelke Kleijn

Live:
Buddy, Denzel Curry, J Balvin, Jess Glynne, Missio, Rudimental, Sam Feldt, Sawetie, Sean Paul, Ski Mask The Slump God
Info:
http://www.balatonsound.com...
 
 
Balaton Sound trhal rekordy v návštěvnosti

Festival Balaton Sound na břehu obřího jezera letos opět přivítal rekordní počet návštěvníků. Celkově se zde sešlo v součtu všech dní 172.000 fanoušků elektronické a taneční hudby. Rekordní počet dorazil i z České republiky. Beznadějně vyprodaný byl čtvrtý festivalový den s headlinerem Armin van Buurenem.

 

Každý rok nabízí Balaton Sound hvězdy v programu, letos to byli Armin Van Buuren, The Chainsmokers, Marshmello, Tiesto, nebo G-Eazy, a k tomu spoustu zábavy a řadu menších scén. Ale výrazně opět zvedl laťku pohodlí pro návštěvníky. Vrcholem byla novinka v podobě čtyř nových VIP zón, které nabízely velmi příjemné luxusní a designové prostory ve stylu vintage cirkusu, tropické džungle, francouzské riviéry nebo speciálně umístěný balkón v Dreher Areně, v druhé největší scéně na Balaton Soundu. "Na mezinárodní festivalové scéně zaujímá Balaton Sound vždy jedinečné místo, je to zejména díky vynikajícím službám, výjimečné lokalitě u jezera a hudebním hvězdám světového formátu. Letos se nám podařilo Balaton Sound ještě vylepšit, jelikož jsme výrazně rozšířili VIP prostory," říká Zoltán Fülöp, hlavní organizátor festivalu.

Balaton Sound


Festival láká také české fanoušky a každý rok jich přijíždí víc a víc. Letos jich bylo téměř pět procent z celkového počtu a po mnoha letech se opět dočkali českého zastoupení také v programu. Být v line-upu Balaton Soundu je pro každého prestižní záležitost a v celé historii spočítáte české účasti na prstech jedné ruky. DJ Lucce se to podařilo již podruhé a do festivalového areálu na pláži se vrátila po deseti letech. "Je to magické místo," svěřuje se Lucca. "Festival je na světové úrovni a nejen programem, ale i organizací a po technické stránce. Sjíždí se tam lidé z celé Evropy. A tak mě potěšilo, že jsem potkala spoustu českých fanoušků i s vlajkami, a když jsem hrála, měli dokonce transparent s nápisem - "Lucca, naše královna". To jsem na zahraniční akci ještě nezažila." Tato sympatická kráska vystoupila na nově vytvořené scéně s názvem The Club, která byla volně inspirovaná Ibizou a jejími vyhlášenými večírky. Terasa u pláže jezera Balaton byla plná od západu slunce do jeho východu.

Balaton Sound

Kromě slavných umělců elektronické hudební scény byla letos velká část účinkujících z tzv. urban music, žánrové směsice rapu, hip hopu a trapu. Svoji show na Balaton Sound přivezli Future, Denzel Curry nebo Desiigner. Prvotřídní barevnou vizuální show opět předvedla klubová scéna Elrow. Obří loutky a umělci na chůdách dokonale podpořili berlínskou techno atmosféru Paula Kalkbrennera. Hlavní pódium nabízelo ty největší hudební hvězdy, ale program tentokrát v průběhu festivalu doznal i řadu změn. Tolik omluvenek během festivalu ještě Balaton Sound nikdy nezažil. Vystoupení Alessa, který na poslední chvilku nahradil DJ Snake, byl však jedním z vrcholů festivalu.

Balaton Sound

Balaton Sound klade důraz také na životní prostředí a vytvořil mimo jiné program s výsadbou stromů, do kterého se kromě maďarských hvězd zapojil také Armin van Buuren. Festival věnoval desítku stromů městu Zamárdi, kde se tato pětidenní akce už řadu let koná. Díky úspěchu z loňského roku byl i letos spuštěn program Safety First, který se stará o bezpečnost návštěvníků festivalu. Do programu se zapojilo téměř 80 dobrovolníků, někteří i ze zahraničí. Letošní novinky zahrnovaly také funkci SoundWatch vytvořenou v aplikaci Balaton Sound 2019, která umožnila lidem na festivalu zjistit, kde se nachází nejbližší místo Safety First. Mohli také žádat o pomoc přímo přes aplikaci nebo vytočením nouzového čísla.

Balaton Sound

Letošní ročník festivalu Balaton Sound právě skončil, ale už nyní si můžete v kalendáři poznačit termíny na příští rok, a to od 8. do 12. července 2020.

Website
Official Facebook
Official Instagram

 
Levnější vstupy na Balaton Sound jen do poledne Festival Balaton Sound zítra zdražuje vstupenky Balaton Sound bohatší o dalších 15 položek Známe dalších 14 jmen festivalu Balaton Sound Balaton Sound představil první jména

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z festivalu Balaton Sound 2019 od ronnyho Videa z festivalu Balaton Sound 2019 od ronnyho
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016