PARTYINFO

 

CROSS FESTIVAL 2019

Datum konání:
26.07.2019 - 28.07.2019
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Kevin Saunderson, Kerem Akdag, FD, Ondrej Psyla
Live:
Transglobal Underground, James Cole, Android Asteroid, Soundokan, Pisetzky, Coincidence, Tomas Bocek, Vec & DJ Skrupo aka Daddy Skrupee, Fobia Kid, Karaoke Tundra, President T & Milli Major, Smack One & Tchagun, dreadsquad, Lua Preta, Global Diggers, Skyhigh Pirates, Siksa, Ufftenživot
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 18:00, vstup: předprodej GoOut.net

 
 
Cross Festival s Kevinem Saundersonem už tento víkend

Celý rok směřuje k jednomu bodu, k jednomu víkendu. Víkendu plnému interakcí, konfrontací, zážitků a sdílení. Řeč je o multikulturní události pražského léta, Cross Festivalu. Termín jeho konání je takříkajíc na spadnutí. Podrobně jsme o Cross Festivalu psali už dřív, a na stránkách festivalu ještě podrobněji, nyní si projdeme jen ty nejzásadnější "highlighty", které se odehrají v samotném Crossu a to o tomto víkendu.

 

Ještě než přijde víkend, skočte si poslechnout zajímavého muzikanta Andy Allena na jeho čtvrteční "live and looping" session, po níž zahraje crew Possitiva DJs, Yacube a spol. A teď už k festivalu. Vztah architektury a díla před rokem 1989 - tak lze nazvat pojící prvek jedinečné přednášky Vladimira 518 v pátek od šesti před klubem, která de facto zahájí Cross Festival. Hned poté, od osmi, si zaberte místa na Square, poněvadž bude hodně natřískáno na britskou world music / dub legendu Transglobal Underground. Potlesk, cígo a šup na horní za jedinečným beatmakerem Karaoke Tundra následovaným poctivým "hipcem" ze Slovenska od DJ Skruplo & Vec. Ty vystřídá Fobia Kid a mejdan dohraje jump-up parta Next.Gen. Dolní stage se promění v tropico zónu za doprovodu polských umělců Global Diggers, Dreadsquad a Lua Preta.

Cross Festival


Sobotu rozjede grime & rap podvečer. Na Square se postupně vystřídá Smack, Tchagun, Asap Jarda a Casablanca a po nich Scrufizzer & Faithy hájící britské barvy. Jak se hraje správné UK funky předvedou po desáté hodině v klubu Dryman a Denoir, 2x Tolik Crew, Mad4ce a Akira a Hundread. Na druhou stranu spodek klubu pojede v rovných beatech v podání Chuť Žít Crew, která si pozvala hned tři hosty: Spencer Zabiela a Nico Kass za americký label Nervous a Simon Dremon za německou značku Love Harder. 

Ani neděle nebude ušetřena solidní dávky hudby. V podvečer se na Square rozline libová muzika od jedněch z nejlepších tuzemských hudebních vývozních artiklů, Android Asteroid. Po nich rozhodně vytrvejte, poněvadž vystoupí rapper více tváří James Cole jako závěrečná tečka za skvělým víkendem v Crossu i na jiných podiích Cross Festivalu. Až do pondělního rána se pak můžeme veselit na obou podiích klubu. Dole v podání NZP DJs a moderátorů AhZ & Annity feat. DJ Sta, následovanou nesmrtelnou partou Disco Partysóns. Drumbác od Drumbassterds pojede na horní stage a přidají se i John Simon, Beast:mode a Mersi. Tenhle víkend bude určitě potřeba ručník! Těšíme se na vás.

FB event

 
Letošní ročník Cross Festivalu je na spadnutí

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016