PARTYINFO

 

ECHOES: JOHN TALABOT (ES)

Datum konání:
16.10.2020 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
John Talabot (Hivern Discs / Young Turks / Permanent Vacation)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej: 1. vlna - 250,- Kč + poplatky, 2. vlna - 300,- Kč + poplatky, 3. vlna - 350,- Kč + poplatky GoOut.cz, SMSticket.cz

 
 
Unikát taneční scény John Talabot vystoupí v Brně

John Talabot vystoupí 16. října na Flédě v čele další edice festivalu Echoes. Španělský producent a DJ svou tvorbou překračuje hranice taneční a popové scény. Zakladatel labelu Hivern Discs přiveze do Brna nové tracky z dlouho očekávané sólové desky. Blízký spolupracovník Axela Bomana nebo Pionala uvede DJ set prověřený legendárními festivaly Sónar nebo Primavera a zásadními kluby jako Berghain či Pickle Factory.

 

Oriol Riverola aka John Talabot bude headlinerem říjnového dějství festivalu Echoes. Barcelonský producent elektronické hudby, jenž proslul organickou fúzí žánrů deep house, disco a indie pop, na Flédě představí i čerstvé skladby z chystaného prozatím bezejmenného alba. "Bude to celkem popové... Pracoval jsem na tom přerušovaně a je skoro hotovo. Jsem opravdu šťastný, protože už je to dlouho. (od poslední nahrávky, pozn. aut.) Jde o řadu malých střípků práce a inspirace," vysvětloval Riverola v rozhovoru po vystoupení na loňském ročníku festivalu Dekmantel.




Připravovanou desku předznamenávají talabotovsky pestrobarevné singly "Immediate Crash Alert" (2019) nebo "Hivernoid" (2020), které zmíněnou popovost pojímají obvykle osobitým způsobem. Písně vyšly na Riverolově vlastním respektovaném labelu Hivern Discs. Katalánský producent přitom vydal svou vůbec první nahrávku jako John Talabot už v roce 2009. Pozitivně přijatou nahrávku "My Old School" poté následovala řada úspěšných singlů a EP. Ty vycházely na labelech jako Permanent Vacation, Young Turks nebo Philomena. Opravdový průlom pro kariéru Johna Talabota znamenala první řadová nahrávka "ƒIN" z roku 2012. O desce psali v superlativech všechna velká média včetně Pitchforku či Guardianu, který o desce dokonce řekl, že se zdá: "jako by tu bylo celé lidstvo – a přitom bylo zaneprázdněno oslavou života".




Talabot ztvrdil úspěch i následnou kolekcí "DJ-Kicks", která potvrdila jeho jedinečnou pozici na elektronické scéně: "V realitě současné house music není jednoduché vybudovat si výrazný a odlišitelný hlas. Přesně to se však daří Johnu Talabotovi od chvíle, co dorazil na scénu," popisuje jedna z recenzí na zmíněném serveru Pitchfork. Kromě vlastní tvorby Riverola hojně spolupracuje s jinými umělci, jako je Pional (projekt Lost Scripts), Axel Boman (Talaboman) nebo Mark Piñol (Quentin). V roce 2018 začal Riverola vysílat vlastní rozhlasovou show pro NTS Radio s názvem Music for Days Like This. Během kariéry barcelonský hudebník vystoupil opakovaně na festivalech jako Melt!, Pitchfork Music Festival, Sónar, Primavera Sound nebo Nuits Sonore a v zásadních klubech jako Berghain, Pickle Factory, Moog nebo Rex.




John Talabot vystoupí na Flédě v rámci prestižního festivalu elektronické hudby Echoes, který se v Brně koná již od roku 2015. Jeho cílem je představovat nejaktuálnější zahraniční projekty, ale i nadějné talenty česko-slovenské elektronické scény. Dramaturgie dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. Festival se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Facebook

SoundCloud

Spotify


FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016