PARTYINFO

 

TRANS ORGANIC

Datum konání:
07.08.2021 - sobota
Místo konání:
Strakonice - Kostel sv. Markéty
Live:
Trans Organic
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: GoOut.net, na místě

 
 
Výjimečný projekt Trans Organic má v sobotu koncert

Nový hudební projekt TRANS ORGANIC sourozenců Markéty Schley Reindlové a Tomáše Reindla působí na české i zahraniční scéně jako zjevení z jiného světa. Projekt vytváří neobvyklé spojení chrámových varhan s interaktivní elektronikou, indickými bubny tabla a dalšími nástroji. Projekt využívá současných možností technologie zpracování zvuku v reálném čase, který mimo jiné umožňuje zachycení, "zmrazení", či granulaci zvuku varhan a jeho přetvoření do ambientních struktur, které se plynule proměňují a vytvářejí prostorový kontrapunkt k reálnému zvuku z kůru.

 

Projekt Trans Organic je důkazem toho, že v hudbě časová i kulturní ohraničení ztrácejí svůj smysl. Projekt vznikl v roce 2019 a má za sebou mimo jiné úspěšná vystoupení v Santiniho katedrále v Kladrubech u Stříbra, v chrámu sv. Štěpána v německém Bamberku. Oba protagonisté tohoto výjimečného projektu jsou špičkovými hudebníky. Markéta Schley Reindlová patří mezi renomované varhaníky, získala několik prestižních ocenění nejen v tuzemsku, ale i na světových soutěžích (Japonsko, Belgie). Tomáš Reindl – se svými šumavskými kořeny – právě vytvořil hudbu k interaktivní výstavě "Voda mne napadá" v písecké galerii Sladovna. Tento hudební skladatel, multiinstrumentalista, hráč na tabla, pedagog a muzikolog ve své hudbě rád překračuje žánrové bariéry, inspiruje se starými evropskými i mimoevropskými hudebními tradicemi, ve kterých má hudba často extatický, "transovní" rozměr. Proto se rozhodl před několika lety se svou sestrou Markétou vytvořit výjimečné dvoučlenné hudební těleso Trans (transovní, transcendentální) - Organic (vycházející ze slova Organ – varhany). Jako skladatel rád využívá možností současných hudebních technologií, zabývá se též mikrointervalovými systémy přirozeného ladění. Dlouhodobě se věnuje indické klasické hudbě a hře na tabla. Vyučuje Etnomuzikologii a další předměty na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze, působí též jako lektor různých hudebních workshopů a seminářů. Spolupracuje s celou řadou umělců z ČR i zahraničí (např. Amit Chatterjee, Lenka Lichtenberg, Slet bubeníků, Clarinet Factory), aktivně vystupuje s hudebními projekty OMNION (sólový projekt), TELLEMARKK, dlouhodobě spolupracuje např. s orchestrem Berg.

Trans Organic

Koncert s ozvučením ve Strakonicích pořádá umělecká platforma Music Sound Generation zastupovaná Milanem Špillerem, který pochází z Písku a např. v minulosti se podílel na kulturních akcích nejen v regionu jihočeského kraje, ale i v zahraničí. Společně s producentem Romanem Raiem tvoří projekt Echoes from Dust (Moving Pictures) a nyní připravuje své debutové EP "The Bees Story", na kterém hostuje například jazzman Pavel Hrubý (clarinet, saxofon). Třetím rokem se také spolupodílí na dramaturgii a produkci mezinárodního festivalu jednoho umělce - Cool v plotě v Písku.

Trans Organic

Akce proběhne ve spolupráci a pod záštitou nadačního fondu Srdce pro Strakonice a za podpory Jihočeského kraje a ve Strakonicích se jedná o premiéru.

Vstupenky v síti GoOut, nebo přímo na místě před začátkem koncertu.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016