PARTYINFO

 

LUNCHMEAT PRESENTS: TILL THE LAST

Datum konání:
13.08.2021 - pátek
Místo konání:
Kladno - Poldi
DJs:
Claudia, Møreti
Live:
VTSS, Headless Horseman, C4AT & Ver AV live, Tittingur, TraumaTorr
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

vstup: předprodej GoOut.net 650,- Kč / 750,- Kč, na místě: 850,- Kč

 
 
Lunchmeat Festival oživí areál kladenské Poldi

"Spící kráska Poldi brzy otevře oči do noci," láká jeden z propagačních textů audio-vizuální události Till The Last, díky které v pátek 13. srpna ožije hudbou, světly a video projekcemi areál bývalých hutí a oceláren Poldi v Kladně. Představí se slovenské noise-techno duo Tittingur, skládající nekonečný soundtrack ke konci všech dnů, letošní objev místní scény C4AT v živém audiovizuálním setu s výtvarnicí Ver, energická dvojice TraumaTorr, britský producent Headless Horseman, nebo polská hvězda alternativní taneční scény VTSS. Video projekce a světelný design doprovázející většinu hudebních vystoupení obstará umělecký kolektiv sdružený pod Lunchmeat studiem.

 

Areál Poldi byl řadu let pro veřejnost uzavřený. Mezi chátrajícími halami a rozlehlým brownfieldem se ale díky osvíceným novým majitelům otevírá přechodný prostor pro kulturní produkci. Jako pilotní událost zde pod hlavičkou Lunchmeat Festivalu, každoroční mezinárodní události věnované aktuální nezávislé elektronické hudbě a digitálnímu umění, proběhne hudební večer s názvem Till The Last. Program představí celkem sedm hudebních a audio-vizuálních projektů z České republiky i ze zahraničí, a to s velkolepým vizuálním doprovodem ve formě živých video projekcí a pokročilého světelného designu. Pořadatel slibuje koncertní i taneční zážitek, a také možnost nahlédnout do běžně nepřístupných prostor opuštěné nitridační haly.

Poldi

"Postindustriální krajina je velmi blízká naší estetice, a přesto, že areál Poldi už dlouho chátrá, zachovala se tady silná atmosféra, která promlouvá se zvláštní naléhavostí a tíživostí. To jsme se snažili přenést i do naší hudební a vizuální dramaturgie, stejně jako hutný zvuk a pohlcující světlo, které vždycky byly pro toto místo typické," vysvětluje hlavní dramaturg a ředitel Lunchmeat Festivalu Jakub Pešek. "Zároveň jsme akci pojmenovali Till The Last, což odráží náš vděk, že můžeme dělat kulturu na takovém místě, ale i vědomí, že ani toto místo, ani naše akce, vlastně ani my sami nebudeme trvat věčně," dodává.

Poldi


Během páteční noci 13. srpna se představí umělkyně Claudia, kterou zajímají nekonvenční zvuky a prozkoumávání DJingu jako umělecké formy. Šéfuje klubové noci a podcastu Deviant a je také spojená s klubem Ankali. Jako DJ propojuje starý svět se špetkou budoucnosti, fragmenty různých žánrů s úlomky naštvanosti a únavy. Noise-techno duo Tittingur (Matúš Mordavský a Dominik Suchý) dělá hudbu pro konec veškerého času, syrovou, nekompromisní a zničující. Distortované syntezátory, zmutované elektrické kytary a chaotické bicí spolu vytváří znepokojující, ale energickou koláž. Duo TraumaTorr tvoří hudebníci a zvukoví designéři Trauma a Oliver Torr. První je šéfem proslaveného kolektivu Wrong, druhý tento rok vydal album "Fragility of Context", které sklidilo pozitivní ohlasy od hudebního tisku. Jejich set se skládá z improvizovaných frenetických textur, defektních beatů, vokálních experimentů a newage melodií. Producent Headless Horseman vyznává dokonalost bez kompromisů. Modus operandi jeho precizně vystavěných nahrávek je temné, syrové a rytmické techno s vlivy IDM. Do povědomí fanoušků současné klubové hudby ho dostaly jeho vytříbené sety v Berghainu, Berlin Atonal, nebo Boiler Room, v nichž se spoléhá výhradně na hardware vybavení.

Moreti

C4AT patří mezi velké objevy domácí scény – letos vydal debutové album "Strahov" na Wrong. Člen kolektivu Organizovaný Plevel se spojí s vizuální umělkyní, která si říká Ver a spolu v premiéře zahrají modulárový AV set pohybující se v škatulce industriálního techna s kořeny v metalu. Živá produkce vychází z analogového vybavení doplněného syrovou digitální projekcí, která má potenciál nenechat nikoho v klidu. Producentka VTSS se před léty objevila jako klíčová postava radikálního undergroundu polské klubové scény, od té doby se už zvládla etablovat jako jeden z nejvýraznějších talentů současného globálního techna. Její sety emanují energii v nejčistší podobě. Vychází z historie i aktuálních mutací techna, acidu, EBM a hardcore, míchá žánry, scény, minulost a současnost s nezaměnitelnou kadencí a silou. Møreti je veterán české taneční scény, který od začátku tisíciletí odehrál stovky hodin na open airech i v klubech. Jeho touha objevovat novou hudbu a ovlivňovat vkus posluchačů neutuchá ani po dvaceti letech DJingu.

FB event

foto: Mizuki Nakeshu, archiv

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016