PARTYINFO

 

FREAK POWER

Datum konání:
08.11.2022 - úterý
Místo konání:
Praha - Rock Café
Live:
Freak Power, Dreddy Seppsama
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: www.ticketlive.cz

 
 
S Freak Power se představí i Dreddy Seppsama
Freak Power vystoupí na podzim v Praze

Téměř před třiceti lety se na londýnské scéně objevil originálním způsobem namíchaný koktejl acid jazzu, funku, soulu a trip hopu, který měli na svědomí Freak Power. Tehdy kapelu tvořili vedle zpěváka a trombonisty Ashleyho Slatera basista Norman Cook (později známý jako Fatboy Slim) a zpěvák Jesse Graham. Současná sestava kapely v čele s nepřehlédnutelným Ashley Slaterem zamíří 8. listopadu 2022 do Prahy, aby v Rock Café potěšila své zdejší četné fanoušky.

 

Freak Power oslnili české publikum již v roce 2008 svým setem na velkolepém narozeninovém koncertu s Monkey Business, o rok později vystoupili s velkým úspěchem spolu s Mobym na Sázavafestu. Extravagantní Ashley Slater, vynikající muzikant a showman spolupracoval s Monkey Business i na producentském poli. Skvěle šlapající současný band zní možná lépe než originální sestava z první poloviny devadesátých let. Nicméně autorský přínos tehdejšího spoluzakladatele kapely, basisty Normana Cooka, který se později stal hvězdou světových scén jako Fatboy Slim, stále ctí a písně s jeho autorským vkladem, v čele se superhitem "Turn On, Tune In, Cop Out" jsou stálou ozdobou jejich repertoáru.

Freak Power


Freak Power založili v roce 1993 basista Norman Cook, trombonista britského anarchistického jazzového big bandu Loose Tubes Ashley Slater a zpěvák Jesse Graham, známý pod přezdívkou "The Bass Cadet". V tomto roce natočili v Bristolu první singl "Turn On, Tune In, Cop Out", který se o dva roky později stal celosvětovým hitem díky použití v reklamě v kampani Levi’s. Tam pomohla, jak to někdy bývá, náhoda. Producent reklamy si původně vybral hit Donny Summer "I Feel Love", té se však nelíbil obsah reklamy. Pod časovým tlakem nabídl tedy klientovi místo tahanic s primadonou svižný hit od Freak Power. Kapela později vydala dvě alba s velmi dobrým ohlasem - "Drive Thru Booty" v roce 1994 a "More of Everything for Everybody" o dva roky později. V roce 1996 se Norman Cook definitivně vydal na sólovou dráhu jako Fatboy Slim a Freak Power na delší čas přestali hrát. První comeback pod vedením Ashleyho Slatera zaujal mimo jiné i naše fanoušky kapely v roce 2008 a vzájemná náklonnost stále trvá.

Předprodej vstupenek do Rock Cafe 8. listopadu 2022 od 20:00 zde.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016